Urmărește emisiunea live


Rezultate Bacalaureat 2016, pronostic al ministrului Educației

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat la Pro TV, că nu se aşteaptă ca rezultatele la Bacalaureatul din anul acesta să fie 'ceva spectaculos', precizând că, în evaluarea sa, ele vor fi 'în acelaşi spaţiu', procentual vorbind, cu cele de anul trecut.

'Nu poate fi ceva spectaculos pentru că rezultatul Bacalaureatului de anul acesta este rezultatul efectiv a ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani, cel puţin, în pregătirea elevilor. Mă aştept să fie transparent. (...) Am transmis colegilor mei profesori să fie responsabili în ceea ce fac, pentru că în acest proces prezenţa celui care supraveghează şi responsabilitatea sa sunt foarte importante', a spus Curaj.

Întrebat cine este de vină pentru procentele scăzute de promovabilitate care se obţin la Bacalaureat, ministrul a răspuns: 'Noi, în ansamblu'.

El a explicat că sunt elevi care îşi dau seama prea târziu, în clasa a XI-a sau a XII-a, că nu au nicio şansă la Bacalaureat şi că ar fi putut opta pentru un alt tip de învăţământ, cum ar fi cel profesional, în loc să intre pe o cale care 'nu-i duce nicăieri'.

'S-ar putea ca mulţi dintre elevii care acum merg la liceu - tehnologic sau teoretic - ajung şi îşi dau seama în clasa a XI-a sau a XII-a că n-au nicio şansă să ia Bacalaureatul, pentru că nu sunt pregătiţi pentru asta, nu sunt făcuţi pentru asta. Ei nu ştiu dacă nu cumva ar fi foarte bine să treacă la sfâşitul clasei a X-a să meargă într-o zonă de profesional. S-ar putea să fie încântaţi, să-şi dea seama că acolo e zona lor. Nimeni nu le-a explicat', a afirmat Adrian Curaj. Întrebat când ar putea să funcţioneze un sistem care să rezolve această problemă, demnitarul a spus că se aşteaptă ca în toamnă 'lucrurile să fie clare'.

[citeste si]

'E o investiţie puternică pe care o facem, unul dintre programele prioritare pe fonduri structurale, să investim în consilierea profesio-vocaţională şi consilierea psihologică. De ani de zile, cel puţin şapte ani, n-a mai investit nimeni în cei care fac consiliere vocaţională şi psihologică', a susţinut Curaj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel