Urmărește emisiunea live


REZULTATE BAC 2021. Ecaterina Andronescu: Să ne amăgim cu creşterea ratei de promovare ar fi greşit. Educaţia, principala victimă

Facebook Ecaterina Andronescu
Facebook Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei în mai multe mandate, afirmă că rezultate de la BACALAUREAT nu sunt deloc îmbucurătoare, chiar dacă rata de promovare este mai mare decât anul trecut. Aceasta oferă exemplul Evaluării Naţionale, unde rezultatele, spune ea, au fost dezastruoase. 

"Azi e o zi importantă pentru absolvenţii de liceu din România, pentru că s-au afişat rezultate la BAC şi fără îndoială pentru peste 150.000 de foşti elevi ai liceelor din ţară începe o nouă etapă din viaţă. Acest lucru ar merita discutat. După părerea mea, ar trebui discutat şi ce s-a întâmplat în acest an de pandemie, pentru că educaţia a fost principala victimă. Sunt aproape 3 semestre în care cursurile au fost suspendate, cu consecinţe care nu au fost evaluate. Un element de referinţă ar fi raportul OECD, care este realizat pe ce s-a întâmplat în SUA, şi care vorbeşte despre o pierdere de 15.000 de miliarde pe următorii 20 de ani, pierderi legate de lipsa formării competenţelor pe perioada suspendării cursurilor. 

În România, după estimările mele, circa un milion de elevi nu au avut acces la educaţie. Asta se va răsfrânge şi în economie şi în viaţa celor care au fost şcoliţi în această perioadă", a declarat Ecaterina Andronescu. 

VEZI Au fost publicate notele la BAC. Rezultate Bacalaureat.edu.ro 2021, pe JUDEȚE. Verifică AICI

Rata de promovare, mai mare decât anul trecut cu 5 la sută

"Eu cred că să ne amăgim cu această creştere a ratei de promovare ar fi greşit. Ne întoarcem la rata de la Evaluarea Naţională, unde avem rezultate după contestaţii. Acolo, circa 30.000 de elevi nu s-au înscris, fie pentru că nu au avut media de promovare, fie pentru că nu au fost la şcoală şi pregătirea era insuficientă. 30.000 nu au participat la Evaluarea Naţională. În mediul rural, rezultatele sunt dramatice. 37 la sută dintre absolvenţii de a 8-a din mediul rural nu au promovat examenul", a mai spus fostul ministru al Educaţiei. 

"Vacanţa de vară trebuie folosită pentru identificarea soluţiilor şi implementarea acestora pentru orele remediale. Acestea nu trebuie făcute otova. Trebuie un document strategic pentru această pregătire remedială, pe acele discipline unde nu s-a mers la şcoală deloc, pe capitolele fundamentale pentru pregătirea ulterioară. După acest pas, inspectoratele trebuie să supravegheze", a concluzionat Ecaterina Andronescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel