REZULTATE Bac 2020. Încep EMOȚIILE - Se afișează primele rezultate

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat vor fi afişate marţi, până în ora 12,00.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii Bacalaureatului cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, marţi, în intervalul orar 16,00 - 19,00, şi miercuri, între orele 8,00 - 12,00.

În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi anunţate duminică

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi anunţate duminică. Săptămâna trecută, absolvenţii claselor a XII-a/ a XIII-a au susţinut probele scrise ale examenului de Bacalaureat. *** Un număr de 134.831 de candidaţi au fost prezenţi, luni, la proba la Limba şi literatura română. Potrivit MEC, 3.643 de candidaţi au absentat. Un singur elev a avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, iar acesta va susţine examenul în etapa specială, care se va desfăşura în data de 6 iulie.

Totodată, 46 de candidaţi s-au aflat în izolare, iar alţi 5 - în carantină/spitalizaţi. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 85 de candidaţi. Drept consecinţă, aceştia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, a precizat MEC. *** Marţi, 6.399 de candidaţi au fost prezenţi la proba scrisă de limba şi literatura maternă.

Nu s-au prezentat la examen 79 de candidaţi

Conform MEC, nu s-au prezentat la examen 79 de candidaţi şi nu au fost cazuri de elevi cu temperatura peste 37,3 grade Celsius. Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un singur candidat din judeţul Bihor. Proba de marţi a fost susţinută la limba şi literatura maternă - croată, italiană, germană, maghiară, slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă.

*** La proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, care a avut loc miercuri, s-au prezentat 138.104 candidaţi, iar 5.935 au absentat, după cum a informat Ministerul Educaţiei. Dintre aceştia, 57 se aflau în izolare, iar 5 candidaţi erau spitalizaţi/în carantină. Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depăşească valoarea maximă de 37,3 grade C. MEC a anunţat că au fost eliminaţi de la proba de miercuri pentru fraudă sau tentativă de fraudă 105 candidaţi.

*** 137.340 de candidaţi au susţinut joi ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat - proba la alegere a profilului şi specializării, iar 5.924 de elevi au absentat. 'Dintre cei 143.323 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie), s-au prezentat 137.340 de candidaţi. 5.924 de candidaţi au absentat, dintre aceştia 56 fiind în izolare şi 6 spitalizaţi/în carantină', a informat MEC.

Doi candidaţi au avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, aceştia urmând a susţine examenul în etapa specială, programată în data de 8 iulie. Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 59 de candidaţi, potrivit  Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel