EXCLUSIV  REZULTATE alegeri SUA. Norica Nicolai, consecințe: La așa ceva vom asista!

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a explicat, pentru DC News, ce consecință ar putea avea pentru România rezultatul alegerilor parlamentare din SUA.  

Norica Nicolai a apreciat victoria partidului lui Donald Trump în Senatul SUA. "Eu salut victoria partidului Republican în Senat. Faptul că s-a schimbat majoritatea în Camera Reprezentanților nu reprezintă un pericol pentru Trump, republicanii având o prezență confortabilă și în Camera Reprezentanților", ne-a spus Nicolai.

Sancțiunile SUA contravin intereselor economice 

Europarlamentarul sesizează că interesele economice ale celor două mari puteri din Uniunea Europeană în Iran ar putea genera un conflict cu SUA. Mai precis, creșterea puterii lui Trump în Senat, camera responsabilă cu politica externă, îi va da președintelui legitimitate în a implementa decizia sa privind sancționarea Iranului unde Franța și Germania au interese. "Faptul însă că s-a creat o majoritate solidă în Senat poate genera probleme în relația cu unele state din UE. Săptămâna aceasta președintele Trump a anunțat sancțiuni împotriva Iranului și aceste sancțiuni vor pune în dificultate relația SUA cu Franța și Germania.

Sancțiunile respective vor fi aplicate statelor care le încalcă, iar Franța și Germania sunt, după acordul din 2016, mari investititoare în Iran. Dacă în lege se propune și criminalizarea celor care nu respectă sancțiunile statului american, cred că vom asista la o perioadă de război rece între SUA și UE, ceea ce va afecta indirect și România", a declarat Norica Nicolai pentru DC News.  

Trump anunţă un „mare succes" pe Twitter, deşi democraţii au câştigat Camera Reprezentanţilor

”Un mare succes în această seară. Mulţumesc tuturor!", a scris Trump pe contul său de Twitter.

Conform ultimelor rezultate preliminare, Partidul Democrat a preluat 25 de locuri de la republicani în Camera Reprezentanţilor. Astfel, democraţii şi-au asigurat majoritatea, ei având nevoie de cel puţin 23 de locuri noi.

În Senat, republicanii îşi vor menţine majoritatea, având deja asigurate 51 de locuri din totalul de 100.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel