Rezultate admitere. Medii foarte mari în liceele militare

Colegiile naţionale militare au anunţat rezultatele preliminare ale admiterii în anul de învăţământ 2018 - 2019, cele finale urmând a fi date publicităţii vineri, după confirmarea locurilor de către candidaţii declaraţi admişi. 

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, la nivel naţional au fost admişi 600 de elevi, dintre care 223 de fete, cea mai mare notă obţinută la admitere fiind 9,97 - la băieţi şi 9,99 - pentru fete. Reprezentanţii MApN precizează că, la nivelul ministerului, este în analiză înfiinţarea a unui nou liceu militar, echipele tehnice pregătind deja detaliile juridice şi procedurile tehnice.

Toate colegiile au avut disponibile câte 120 de locuri. La Colegiul Naţional Militar Dimitrie Cantemir din Breaza, media maximă de admitere a fost 9,99, iar nota minimă 8,47. La Colegiul Naţional Militar Ştefan cel Mare din Câmpulung, nota maximă a fost 9,92, iar cea minimă 8,47. Pentru Colegiul Naţional Militar 'Mihai Viteazul' din Alba Iulia, media maximă a fost 9,83, iar cea minimă 8,05. La Colegiul Naţional Militar Tudor Vladimirescu din Craiova, media maximă a fost 9,93, iar cea minimă 7,8. La Colegiul Naţional Militar Alexandru Ioan Cuza din Constanţa, reînfiinţat începând cu acest an, media maximă la admitere a fost 9,68.

"Modernizarea Armatei României noastre se face nu doar la nivelul înzestrării cu tehnică şi armament de înaltă performanţă, cât şi prin programe coerente şi eficiente de formare de profesionişti cu mentalitatea luptătorului modern, capabili să îndeplinească toată gama de misiuni cerute de mediul de securitate al secolului XXI. Aceasta este misiunea învăţământului militar românesc, care trebuie să se afirme ca o structură cu adevărat performantă, un sistem de elită menit a produce elite.

Dacă privim doar rezultatele obţinute de colegiile naţionale militare, ai căror absolvenţi promovează în totalitate şi cu medii foarte mari examenele de Bacalaureat din ultimii ani, înţelegem că la Breaza, la Alba Iulia, la Câmpulung Moldovenesc, la Craiova şi, cu siguranţă, din acest an, şi la Constanţa, elevii noştri au beneficiat şi vor beneficia de condiţii foarte bune de pregătire.

Transmit felicitări tuturor celor care au promovat examenul de admitere în colegiile militare şi le doresc mult succes în pregătire. Asigur, în acelaşi timp, echipele de profesori şi instructori că vom continua să acordăm maximă importanţă dezvoltării învăţământului militar pe toate nivelurile şi palierele şi că vor avea întregul sprijin al conducerii MApN în derularea proiectelor de dezvoltare din domeniul lor de responsabilitate", afirmă ministrul Mihai Fifor, conform comunicatului MApN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel