REZULTAT VOT GUVERN CÎȚU - număr voturi

Miercuri, 23 decembrie, a avut loc votul de învestitură pentru Guvernul Cîţu. Aici aflaţi rezultatul votului. 

UPDATE:

Guvernul Florin Cîțu a trecut de votul Parlamentului, fiind votat de 260 de parlamentari. Minimul de care avea nevoie era de 228. Guvernul Florin Cîțu a trecut, miercuri, de votul Parlamentului, acesta fiind învestit cu 260 de voturi „pentru” și 186 „împotrivă” la capătul unei ședințe care a durat aproape patru ore.

Urmează depunerea jurământului în fața președintelui Klaus Iohannis. În jurul orei 21.30 va avea loc prima ședință de Guvern a Executivului condus de Florin Cîțu.

Toţi miniştrii propuşi au fost avizaţi favorabil de comisiile parlamentare de specialitate, acest aviz fiind consultativ. Conform Constituţiei şi regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului, Legislativul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile. Trebuie să fie prezenţi cel puţin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului.

După adoptare, Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se semnează de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului şi se înaintează de îndată preşedintelui României spre a proceda la numirea Guvernului. Prim-ministrul, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa preşedintelui României, jurământul, iar Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul începând de la data depunerii jurământului. 

VIDEO LIVE DIN MOMENTUL VOTULUI. AICI AFLAŢI REZULTATUL: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel