Rezultat neașteptat. Risc de alegeri anticipate

Primele date după închiderea urnelor indică o înfrângere neașteptată a premierul Boiko Borisov la alegerile prezidențiale din Bulgaria.

Alegerile prezidențiale din țara vecină riscă să împingă Bulgaria spre o nouă criză politică. Primele date după închiderea urnelor arată faptul că Țețka Țatceva, președinta Parlamentului și susținută de premierul Boiko Borisov, a obținut între 22.5% și 23.5% din voturi, scrie Agerpres.

Candidatului socialiștilor, generalul Rumen Radev, fost comandant al forțelor aeriene, ar fi obținut între 24.8% până la 26.7% din voturi.

Chiar dacă a declarat că va demisiona în cazul în care candidata susținută de el nu va câștiga primul tur, premierul Bulgariei spune că își va înainta demisia în funcție de rezultatele ultimului tur de scrutin care se anunță foarte echilibrat.

În cazul unei demisii a conservatorului Boiko Borisov, Bulgaria va avea parte de alegeri anticipate. O asemenea decizie ar arunca din nou în nesiguranță țara vecină.

O potențială victorie a candidatului socialist Rumen Radev ar putea apropia Bulgaria de Rusia. Radev a pledat pentru ridicarea sancțiunilor europene impuse Moscovei, fapt ce a stârnit îngrijorare în UE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel