REZULTAT Alegeri Rusia. Putin, primul discurs după victorie

Duminică, la scurt timp după ce a fost reales, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a susţinut că ţara sa nu deţine arme chimice, informează DPA şi Reuters. Preşedintele s-a referit explicit la agentul neurotoxic folosit la începutul lui martie în Regatul Unit, împotriva fostului spion rus Serghei Skripal. 

"Rusia nu are nimic de felul acesta", a declarat Putin într-o conferinţă de presă la Moscova, după ce rezultatele preliminare au arătat că a obţinut al patrulea mandat la Kremlin. "Am eliminat toate armele noastre chimice sub controlul unor observatori internaţionali", a insistat preşedintele. El a precizat că a aflat despre cazul Skripal din presă şi că Rusia este dispusă să colaboreze cu anchetatorii. 

Ceva mai devreme, în aceeaşi zi, ministrul britanic de externe, Boris Johnson, afirmase că Rusia a ascuns rezerve de Noviciok, agentul neurotoxic căruia i-au căzut victime Skripal şi fiica acestuia, precum şi poliţistul care s-a apropiat primul de ei. Potrivit lui Putin, dacă ar fi fost vorba de o substanţă de uz militar, ar fi fost afectate mai multe persoane, relatează Agerpres.

Rezultatul alegerilor din Rusia 

Potrivit numărătorii a circa 50% din voturi, Vladimir Putin a obţinut peste 75%, astfel încât nu va mai fi nevoie de un al doilea tur de scrutin.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel