Rezultat alegeri Kosovo. Sondaj la ieșirea de la urne

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Sondajele efectuate la ieșirea de urne, exit-poll-urile, din Kosovo, arată că partidele din opoziție, Vetevendosje și Liga Democratică din Kosovo (LDK), ar fi obținut majoritatea voturilor. 

Vetevendosje și Liga Democratică din Kosovo (LDK) ar fi obținut câte 30% din voturi la scrutinul parlamentar din Kosovo, adică 60%, arată sondajele efectuate la ieşirea de la urne, relatează agenția de știri Reuters, potrivit Mediafax. 

Alianța pentru viitorul Kosovo, condusă de premierul Ramush Haradinaj, pe fondul nemulțumirii publice față de activitatea Guvernului, a luat doar aproximativ 10,5% din voturi.

Partidul Democratic din Kosovo (PDK), cel mai mare partid din actuala coaliție de guvernare, s-a clasat pe locul al treilea, cu 22% din voturi, potrivit unui sondaj tip exit-poll, prezentat de televiziunea Klan Kosova.

Campania partidelor de opoziție s-a concentrat pe tema combaterii corupției.

Aceste alegeri au fost convocate după ce premierul Ramush Haradinaj a demisionat în iulie, când a fost chemat să se prezinte în fața unei instanțe internaționale, fiind acuzat de crime de război. Liderul de la Pristina neagă acuzațiile. Haradinaj a fost anchetat cu privire la rolul său în războiul din 1998-99, fiind unul dintre comandanții fostei Armate de Eliberare din Kosovo (KLA) care a luptat pentru independența față de Serbia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel