Rezolvarea problemei de la Greenfield, blocată de Nicușor Dan. Răspuns clar primit din partea Ministerului Mediului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Locuitorii din Greenfield urmează să protesteze vineri, 28 iulie, în fața Primăriei Municipiului București, pentru a-și exprima nemulțumirile față de primarul general.

Partidele din Congresul General al Primăriei Municipiului București, dar și autoritățile centrale au ajuns la un consens pentru rezolvarea problemei drumului de accesă către Greenfield. S-au obținut avizele necesare pentru trecerea căii de acces din proprietatea Romsilva, în proprietatea Primăriei Generale a Capitalei.

Totuși, Nicușor Dan tergiversează de mai multe săptămâni procesul de vot în Congresul General, la acest moment existând două proiecte. Primarul general nu a dispus încă introducerea acestora pe ordinea de zi în Congresul General.

Drept urmare, vineri, 28 iulie 2023, începând cu ora 10:00, locuitorii din Greenfield vor protesta în fața Primăriei Municipiului București.

CITEȘTE ȘI       -      Bucureștenii chemați la miting împotriva lui Nicușor Dan, vineri, 28 iulie, de la ora 10, în fața PMB

Nicușor Dan blochează rezolvarea problemei de la Greenfield. Toate partidele susțin proiectele

Consilierul general Florin Covaci, reprezentant USR, a trimis o adresă către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Garda Forestieră Națională, la 14 iulie 2023, prin care se solicită un punct de vedere privitor la opțiunea enunțată de Nicușor Dan, care a cerut, la finalul lunii iunie, ca drumul D68 - FE004 să fie trecut din proprietatea Romsilva în proprietatea Primăriei Generale pe o perioadă determinată de doar 4 ani.

„Și menționez că doresc să păstrăm această…, pentru ambele bucăți, doresc să păstrez această durată de patru ani, pentru ca, în acest timp, investitorul să facă ceea ce și-a asumat în fața locuitorilor, să-și facă celelalte ieșiri din cartier”, a precizat Nicușor Dan în fața consilierilor generali ai Capitalei.

În răspunsul primit de către Florin Covaci se precizează faptul că „se aprobă trecerea, cu titlu gratuit, a unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și a lucrărilor de corectare a torenților, precum și a terenurilor aferente acestora, din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ-teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora.“

Instituția precizează clar că drumul „poate fi trecut din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului București, prin Hotărâre de Guvern, la solicitarea Consiliului General al Municipiului București“.

Reprezentanții ministerului spun că „perioada prin care se poate face trecerea din domeniul forestier proprietate publică al statului (...), în proprietatea Consiliului General al Municipiului București, trebuie să fie definitivă.“

„Aprobarea pe durată determinată, pentru aproximativ 4 ani, nu ar mai justifica din punct de vedere legal scoaterea din fondul forestier“, se arată clar în răspunsul primit de consilierul Florin Covaci.

Toate partidele din Congresul General al Municipiului București s-au înțeles asupra  rezolvării cât mai rapide a acestei probleme, astfel încât locuitorii din Greenfield să aibă o cale de acces către reședință, însă Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, tergiversează procesul de vot și trimiterea către Guvernul României a solicitării de trecere a Drumului D68-FE004 din proprietatea Romsilva în proprietatea Primăriei Generale.

CITEȘTE ȘI       -        Prefectul Capitalei îi cere lui Nicușor Dan să nu mai amâne defrişarea şi toaletarea copacilor uscați din București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel