Rezoluţie controversată ONU: drepturi egale pentru gay

gay-3
gay-3

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a emis, vineri, o rezoluţie istorică prin care condamnă discriminarea homosexualilor, lesbienelor şi travestiţilor. E pentru prima dată când organizaţia susţine oficial drepturile gayilor. Rezoluţia a trecut cu 23 de voturi pentru şi 19 împotrivă. Printre susţinători s-au numărat Statele Unite, Uniunea Europeană, Brazilia şi alte ţări din America Latină.

Ţările din Africa şi Orientul Mijlociu au protestat faţă de această decizie, numind-o "o încercare de a înlocui drepturile fireşti ale omului cu un drept nenatural".

"Aţi fost martorii unui moment istoric la Consiliul pentru Drepturile Omului şi în cadrul sistemului ONU cu o rezoluţie privind protejarea drepturilor lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor", a declarat secretarul de stat SUA, Hillary Clinton, potrivit Reuters.

Ambasadorul Pakistanului la ONU a declarat că rezoluţia nu are "nimic de-a face cu drepturile fundamentale ale omului". "Suntem profund îngrijoraţi de încercarea de a introduce în Organizaţia Naţiunilor Unite unele noţiuni care nu au nici un fundament legal", a declarat ambasadorul Zamir Akram.

Nigeria a susţinut că propunerea se îndreaptă împotriva voinţei majorităţii africanilor. Un diplomat din din Mauritania, un stat din nord-vestul Africii, a declarat că a fost "o încercare de a înlocui drepturile fireşti ale omului cu un drept nenatural".

Homosexualitatea este un tabu în ţările islamice, văzută ca o violare a valorilor religioase şi culturale, menţionează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel