#REZIST FĂRĂ VACCIN. Surpriză la protest: A fost primit cu aplauze

Peste 150 de persoane, printre care și copii, s-au adunat duminică după-amiază, în Piața Victoriei, pentru a protesta față de introducerea vaccinării obligatorii prin noul proiect de lege în domeniu.

Majoritatea protestatarilor au fost părinți însoțiți de copii și au afișat icoane și pancarte cu mesaje precum "Copiii noștri nu sunt cobaii voștri", "Ați alungat 5 milioane de români din țară, să vă credem că ne vreți binele?", "Unde există risc trebuie să existe alegere personală", "Nu otrăviți prin vaccinare", "Pharmagedon", "Mici și mari, veți fi injectați cu de toate".

În timp ce adulții s-au adunat în dreptul clădirii Guvernului, pe trotuarul Muzeului Antipa, unde au fost transmise mesaje la megafon, copiii s-au jucat în partea opusă, lângă statuia în formă de girafă din fața instituției muzeale. Unul dintre copii a fost îmbrăcat cu un tricou pe care a fost scris "#rezist fără vaccin".

La un moment dat, în mijlocul grupului de adulți protestatari a fost adus un copil de un an și jumătate, despre care s-a spus că este nevaccinat. Mesajul a fost primit cu aplauze de către cei prezenți.

Protestatarii au afirmat că vor semna o scrisoare deschisă împotriva Legii Vaccinării, pe care o vor depune la guvern și au spus că problema este obligarea populației de a se imuniza. Legea a fost declarată de aceștia "ilegală. abuzivă și neconstituțională" și au spus că speră că nu li se vor lua copiii pe care aleg să nu îi vaccineze. Alianța Părinților a făcut un apel la mai multă informare pe tema vaccinurilor, către Ministerul Sănătății, scrie Agerpres.

[citeste si]

"Este dreptul nostru să alegem dacă ne vaccinăm", a declarat Ioana, de 40 de ani, care a venit la protest cu nepoțica sa. Ea a spus că una dintre marile probleme ale obligativității vaccinării este lipsa de informații din partea autorităților. "Nu se explică de ce s-a ajuns la această decizie, nu avem informațiile necesare. Legea vaccinării s-a schimbat de multe ori între timp, nici nu reușești să ții pasul cu toate amendamentele aduse", a subliniat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel