REZIDENȚIAT 2019. Mâine începe procesul de repartiţie a candidaţilor admişi

Rezidențiat
Rezidențiat

Ministerul Sănătăţii demarează mâine procesul de repartiţie a candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat, sesiunea din 8 decembrie 2019.

Timp de trei zile, până în data de 19 decembrie 2019, toţi candidaţii care au obţinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară vor alegere locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Pentru sesiunea 2019-2020, Ministerul Sănătăţii a alocat, suplimentar, 2448 locuri, din care 936 pentru domeniul medicină, 1052 pentru domeniul medicină dentară şi 460 pentru farmacie.

Repartiţia se face prin teleconferinţă

De asemenea, au fost identificate noi posibilităţi de pregătire, iar prin ultimele reglementări adoptate de Guvern a fost creat şi cadrul legal care să permită formarea unui număr record de rezidenţi, atât în spitalele judeţene, unităţi medicale private şi unităţi medico- militare. Pentru suplimentarea numărului de locuri au fost luate în calcul toate unităţile de învăţământ superior medical acreditate.

"În condiţiile unei resurse umană deficitare în sistemul medical, echipa Ministerului Sănătăţii a îndeplinit primul obiectiv pe care l-am avut stabilit în programul de guvernare. Este prima oară, după 30 de ani, în care au fost asigurate locurile pentru toţi cei care au obţinut punctajul de trecere. Am suplimentat locuri pentru mai multe specialităţi, în special cele deficitare, ca de exemplu pediatrie, medicină de urgenţă, ATI, medicină de familie, epidemiologie etc. Practic am început implementarea primelor măsuri pentru a ţine tinerii rezidenţi în ţară", a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii. 

Lista locurilor, inclusiv cele suplimentate, se găseşte pe pagina oficială de rezidenţiat www.rezidentiat.ms.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel