Rezidenţiat 2019. UMF Carol Davila, anunţ pentru candidaţi

În Centrul Universitar Bucureşti, în acest an, s-au înscris 3259 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie, pentru examenul de admitere în rezidenţiat. Concursul, organizat de Ministerul Sănătăţii, va avea loc duminică, 8 decembrie 2019, la nivel naţional, în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.

În centrul universitar Bucureşti, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila vor susţine concursul cei mai mulţi candidaţi - aproximativ 36,72% din numărul total de înscrişi. La Bucureşti s-au înscris 2274 candidaţi pentru domeniul medicină, 695 pentru medicină dentară şi 290 pentru domeniul farmacie.

În total, în cele şase centre de examen şi-au depus dosarele pentru participare 8.876 de candidaţi, dintre care 6.283 pentru domeiul medicina, 1.740 pentru medicină dentară şi 853 pentru domeniul farmacie.

Ministerul Sănătăţii a scos la concurs pentru această sesiune de examen, 4.710 locuri şi posturi, astfel: 3.960 în domeniul medicină, 398 în domeniul medicină dentară, 256 pentru farmacie, respectiv 96 de locuri pentru Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne, ministerele care au reţea sanitară proprie.

"Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila s-a pregătit intens pentru buna desfăşurare a acestui concurs extrem de important pentru viitoarea generaţie de medici şi farmacişti. Dintre cei 3259 de candidaţi inscrişi in centrul universitar Bucureşti, 1902 sunt absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti", a declarat Academician Ioanel Sinescu, Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti

Pentru derularea examenului, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" a pregatit şase locaţii, repartizate astfel:


Domeniul medicină:



Facultatea de Medicină şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti: Bulevardul Eroii Sanitari, Nr.8 = 18 săli

Universitatea Româno-Americană: Bulevardul Expoziţiei, Nr. 1B = 11 săli

Academia de Studii Economice - clădirea Mihail Moxa: Str. Mihail Moxa, Nr.5-7 = 6 săli

Domeniul medicină dentară:

Academia de Studii Economice - clădirea Virgil Madgearu: Calea Dorobanţi, Nr. 15-17 = 6 săli

Academia de Studii Economice - clădirea Ion Angelescu: Str. Căderea Bastiliei, Nr. 2-10 = 1 sală

Domeniul farmacie:

Facultatea de Farmacie: Strada Traian Vuia, Nr. 6 = 5 săli

Repartiţia candidaţilor pe săli este deja disponibilă, împreună cu harta locaţiilor, pe site-ul: rezidentiat.umfcd.ro

Cum se va desfăşura concursul



Prof. Dr. Cătălina Poiană, Prorectorul cu probleme de învăţământ postuniversitar al Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti şi Preşedintele comisiei locale de rezidenţiat - centrul universitar Bucureşti a precizat că "în calitate de coordonator al concursului de rezidenţiat pentru centrul universitar Bucureşti am depus toate eforturile, alături de colegii mei, pentru a asigura desfăşurarea în condiţii cât mai bune a examenului de admitere în rezidenţiat din acest an, în pofida timpului scurt avut la dispoziţie.

Am solicitat tuturor celor care participă la organizarea concursului, implicare, pentru că este un volum important de muncă, iar noi avem o mare responsabilitate faţă de absolvenţi - viitorul medicinei româneşti, pentru care acest concurs este poate cel mai important din cariera lor. România are nevoie de medici şi farmacişti, iar acest examen reprezintă poarta de intrare prin concurs în sistemul medical românesc. Pe viitorii rezidenţi din Bucureşti îi asigurăm că vor beneficia de o pregătire de înalt nivel şi o experienţă profesională competitivă în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila. Le urez tuturor candidaţilor mult succes!"

Concursul se desfăşoară sub forma unui test-grilă, cu câte 200 de întrebări identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de patru ore.

Punctajul minim de promovare este de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, potrivit metodologiei de concurs stabilite de către Ministerul Sănătăţii. Ocuparea locurilor şi a posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel