Rex Tillerson, DEMIS. Mike Pompeo, șeful CIA, înlocuitor. Donald Trump a făcut anunțul

Donald Trump l-a demis pe Rex Tillerson din fruntea Departamentului de Stat.

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi că Rex Tillerson a fost înlocuit la conducerea Departamentului de Stat de către Mike Pompeo, până în prezent directorul CIA, informează agenţiile internaţionale de presă. 

'Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul secretar de stat. El va face o treabă fantastică ! Îi mulţumesc lui Rex Tillerson pentru activitatea sa ! Gina Haspel va fi noul director al CIA, fiind astfel şi prima femeie desemnată. Felicitări tuturor !', a scris Trump pe Twitter.

(w670)


La câteva minute după apariţia acestei postări, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a emis un comunicat în care afirmă că Tillerson a avut realizări importante în cele 14 luni cât a condus Departamentul de Stat. 

Trump nu şi-a motivat deocamdată decizia înlocuirii lui Tillerson. Dar un reprezentant al Casei Albe susţine că preşedintele şi-a dorit o echipă nouă în perspectiva negocierilor istorice cu Coreea de Nord. 

Totuşi, în mass-media au existat numeroase relatări despre dezacorduri între Trump şi Tillerson în ceea ce priveşte abordarea politicii externe americane. 

Potrivit Reuters, care citează un responsabil neprecizat de la Casa Albă, Trump i-ar fi cerut lui Tillerson vineri să părăsească şefia diplomaţiei americane, dar nu a dorit să anunţe înlocuirea sa tocmai când secretarul de stat era într-un turneu oficial în Africa. Tillerson şi-a încheiat acest turneu mai devreme decât era prevăzut.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel