EXCLUSIV  REVOLUȚIE la Sanador. Dr Teodor Buliga, despre tehnologia de ultimă generație: A fost o surpriză foarte plăcută

Dr Teodor Buliga, medic primar în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică în cadrul Spitalului Clinic Sanador din Capitală, a oferit, pentru DC News și DC Medical, un interviu în cadrul căruia a explicat, printre altele, care sunt avantajele aduse de chirurgia robotică. 

Amintim că Spitalul Clinic Sanador a deschis, anul acesta, Centrul de chirurgie robotică, având în dotare un robot Da Vinci Xi de ultimă generație. 

„Am trecut de pasul inițial când toată lumea încerca să vadă cum poate adapta procedul modern. Deja, lucrurile au intrat foarte serios în treabă, merg foarte bine, iar pacienții sunt mulțumiți. Din punctul meu de vedere, a fost o surpriză foarte plăcută”, a spus medicul Teodor Buliga la începutul interviului acordat DC News și DC Medical.

Sanador

Acesta a explicat, ulterior, că vorbim despre o tehnologie de ultimă generație, „o tehnologie care nu e de mult timp disponibilă la nivel mondial, însă a ajuns imediat la noi”. „Îți permite să fii în aceeași linie cu țările civizilate din punct de vedere medical”, a subliniat medicul. 

Avantaje uriașe pentru pacienți

Cu privire la robotul Da Vinci Xi, a spus că e cea mai nouă variantă a acestei tehnologii. „A fost schimbată mult partea de interacțiune cu chirurgul, a fost ușurat modul în care acest dispozitiv interferă cu pacientul. Din punctul meu de vedere, a ușurat munca chirurgului și implicit evoluația pacientului”, a precizat Teodor Buliga în cadrul interviului.

„Chirurgia robotică oferă o vizualizare perfectă a interiorului. E ca și cum ai plonja în corpul uman. Ai o viziune 3D asupra organelor, e mărită imaginea cam de zece ori. Și, atunci, poți să vezi amănunte pe care altfel nu ai cum să le vezi. Îți permite să navighezi - cu ghilimelele de rigoare, în spații înguste, să te strecori unde înainte nu aveai acces”, a explicat medicul. „Orice intervenție minim invazivă ar putea să fie convertită în aportul robotic. Practic, avantajele imense apar la acele intervenții standardizate, desfășurate în spații înguste, de exemplu în bazin”, a mai explicat acesta. 
 

Dr Teodor Buliga: Chirurgia robotică și afecțiunile în care este recomandată. Interviurile DC News și DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel