EXCLUSIV  Revoluţia la Scorniceşti. Ion Prioteasa: Familia lui Ceaușescu a fost alergată

revolutia_din_1989
revolutia_din_1989

Ion Prioteasa, primarul oraşului Scorniceşti, a povestit modul în care au trăit Revoluţia din 1989 oamenii din localitatea în care s-a născut Nicolae Ceauşescu. 

Ion Prioteasa, primarul din Scorniceşti, a dezvăluit modul în care au trăit oamenii de acolo Revoluţia din 1989. În ciuda faptului că localitatea era una privilegiată, acolo găsindu-se, la vremea respectivă, produse care erau greu de procurat în restul ţării, oamenii s-au bucurat de căderea regimului lui Nicolae Ceauşescu. 

"La Revoluţie, toată lumea îl huiduia pe Ceauşescu, toţi strigau ‚Victorie!’ Eram bucuroşi. Toată familia lui, cumnatul lui Ceauşescu, a fost alergată. […] Nu cred că oamenii regretă, în ziua de astăzi, fostul regim. Comunismul trebuia învins de către capitalism şi aşa s-a şi întâmplat. Oamenii şi-au luat înapoi proprietăţile, terenurile, acum fiecare face ce vrea", a declarat primarul Ion Prioteasa.

Cât priveşte agricultura şi zootehnia din acele vremuri, primarul a făcut o paranteză şi a povestit că, în 1989, în Scorniceşti funcţiona o seră de 16 hectare, în care se produceau roşii şi alte legume."În condiţiile actuale, nu ştiu dacă mai erau rentabile cele 16 hectare de sere. În ’89 eram inginer mecanic acolo, iar consumul de gaze naturale pe timp de iarnă era de un milion de metri cubi. Ori, la cât e astăzi metrul cub, un leu, trebuia să ajungă roşiile la nişte preţuri...", a explicat edilul localităţii. 

Urmăreşte aici declaraţiile făcute de primarul Ion Prioteasa:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel