Urmărește emisiunea live


Revoluționarii cer ajutorul lui Klaus Iohannis, după ce Dosarul Revoluției a fost clasat

Președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, împreună cu alți revoluționari, au mers, vineri, la Palatul Cotroceni, pentru a solicita medierea președintelui Klaus Iohannis în cazul clasării dosarului Revoluției din decembrie 1989.

 
 

"Soluțiile pe care le avem sunt cele legale: prima — vom ataca la ÎCCJ această rezoluție dată. (...) A doua chestiune pe care o vom face este cererea dreptului nostru constituțional și al președintelui de a media această situație— cerem medierea în acest dosar, precedent există, a făcut-o Traian Băsescu în 2009, când toată lumea a fost prezentă într-o seară la Cotroceni împreună cu noi și a existat o mediere cu adevărat între puterile statului și societatea civilă. Nu mă îndoiesc că domnul președinte Iohannis nu va proceda la fel", a declarat Mărieș, în fața Palatului Cotroceni. 

"Regret în primul rând această nouă zdruncinătură care se dă, nu pentru cei care au fost răniți în Revoluție, pentru că ei mai sunt în viață, ci pentru cei care se află la doi metri sub pământ de 25 de ani. Nu-mi imaginez ce este în sufletul mamelor, a soților, a copiilor celor care au fost uciși în 1989, (...) Acum, când lumea, în sfârșit, respira în sfârșit un aer de libertate și de speranță, vii și le dai în cap cu această decizie. Pare o răzbunare a acelei bucăți din sistem care a ținut în frâu Justiția timp de 25 de ani", a mai spus conducătorul asociației 21 Decembrie. 

Procurorii militari au hotărât ca dosarul Revoluției române din 1989, în urma căreia sute de persoane au fost ucise și alte câteva mii rănite, să fie clasat, anunță un comunicat al Parchetului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel