Revoluție. Propagandă de 27 de ani, DISTRUSĂ la Realitatea TV

Istoricul Alex Mihai Stoenescu a dezvăluit la Realitatea TV, într-o ediție specială a emisiunii "Realitatea Românească", realizată de Octavian Hoandră, cum a fost deposedat Ceaușescu de poziţia de comandant suprem al Armatei, printr-un ordin deja pregătit, în prima parte a zilei de 22 decembrie 1989.

Stoenescu a povestit cum generalul Stănculescu a emis, la ora 13,30 la Ministerul Apărării un ordin deja pregătit prin care Ceauşescu era deposedat de poziţia de comandant suprem şi preşedinte al statului. Ordinul spunea că toate forţele Ministerului Apărării Naţionale execută numai ordinele Ministerului Apărării şi a Ministrului Apărării adică ale lui Stănculescu.

"Ceauşescu pierde puterea, iar lovitura de stat numai ce începuse. Apoi, la ora 15 fix Stănculescu emite un ordin de ocupare a tuturor poziţiilor strategice din ţară, în primul rând din comitele judeţene de partid şi apoi o serie întreagă: Banca Naţională, Radioul, Televiziunea, toate obiectivele. Aşa cum a declarat de altfel Stănculescu într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, la ora 15.00 România era sub controlul lui militar. Atunci a fost clar cine era autoritatea autoritatea în momentul respectiv", a explicat Stoenescu.

[citeste si]

Potrivit lui Stoenescu, a existat în ultimii 27 de ani o propagandă oficială legată de "revoluţia spontană". A fost o minciună rostogolită ca să acopere adevărul real: niciun moment nu a existat un vid de putere în decembrie 1989, ci tot timpul lucrurile s-au aflat sub controlul unui grup pre-stabilit:

"Păi ce revoluţie spontană când noi vorbim aici de implicări, de hotărâri peste capul nostru. Este o revolta spontană la Timişoara fără discuţie. Ni se spune de 27 de ani că Iliescu și grupul lui au fost emanaţia revoluţiei. Ni se spune că a fost vid de putere, dar nu a fost vid de putere. Armata a preluat controlul asupra ţării", a arătat istoricul român.

Fenomen diversionist

"Este un moment crucial al acestor evenimente şi anume momentul când traseul loviturii de stat se îndreaptă împotriva revoltei populare în mod violent. Când începe de fapt acea divesiune teroristă. Ea se petrece în jurul orei 17. 45 în Piaţa Palatului, atunci când traseul revoltei populare, adică mulţimea aceea de oameni de acolo începe să transforme manifestaţia anticeauşistă într-o manifestaţie anticomunistă. Lozincile care au început să se strige în momentul 17.30 - 17-45 erau "fără comunism, jos comunismul", că or fi fost instigaţi sau nu, atunci se declanşează în câteva minute tot fenomenul diversionist şi care produce 949 de morţi. Mai concret, după îndepărtarea lui Ceauşescu de la conducere avem acest număr de victime identificate de către procuratură", a mai zis istoricul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel