REVOLTĂTOR: Peste jumătate din bucureșteni, fără apă caldă

Bucureștenii din sectoarele 2,3,4 și 5 nu au apă caldă de aproape o săptămână, după ce, începând de marți, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată Electrocentrale București (Elcen) din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei. Distrigaz a anunțat sâmbătă că a reluat furnizarea la parametri normali. Primarul general, Sorin Oprescu, a făcut apel la Guvern şi distribuitorul de energie să rezolve situaţia, despre care spune că este una de natură să afecteze siguranța populației.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), citat de Mediafax, Distrigaz Sud Reţele SRL afirma, într-o adresă trimisă primarului Sorin Oprescu, că are o creanţă de 88,86 milioane lei, la Elcen, reprezentând contravaloarea serviciilor de distribuţie a gazelor naturale neachitate pânǎ în prezent, motiv pentru care au fost realizate limitari în furnizarea gazelor naturale la centralele termoelectrice CET Sud şi la CET Vest ale producătorului de agent termic.

Potrivit unui comunicat al Distrigaz Sud Reţele, compania a redus cantitatea de gaz distribuită către CET Sud şi CET Vest din 30 septembrie, "ca urmare a acumulării de către Elcen a unor datorii importante de plata aferente serviciului de distribuţie prestat inclusiv pentru sezonul rece 2013-2014". "Măsura limitării a fost luată după ce au fost parcurse toate etapele de mediere în vederea eşalonarii debitelor", mai spun reprezentanţii Distrigaz.

RADET, decizie radicală pentru bucureșteni

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) anunţă pe site, sâmbătă, că a fost nevoită să reducă temperatura apei calde, în sectoarele 2,3,4 şi 5, din cauza reducerii presiunii şi cantităţii de gaze livrate către Elcen.

Distrigaz Sud Reţele a mai anunţat, sâmbătă, că, în prezent, a restabilit parametrii de furnizare a gazelor naturale catre unităţile Elcen din Bucureşti, urmând ca "nu mai târziu de finalul săptămânii viitoare, conform promisiunii autorităţilor responsabile, să se găseasca o soluţie acceptabilă pentru stingerea datoriei".

Radu Opaina: Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură la iarnă

Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România, este îngrijorat că, dacă nu se vor rezolva problemele dintre companii, bucureştenii ar putea fi privaţi de căldură la iarnă. "Noi trăim efectele unui lanţ întreg de neajunsuri ale sistemului de producere, distribuţie şi furnizare a apei calde. Se trag semnae de alarmă de ani de zile, dar nu s-a făcut nimic. Suntem în prag de iarnă şi nu primi apă cadă, ceea ce este incredibil în 2014. Vine iarna, aşteptăm căldură, dar s-ar putea să nu avem. Este incredibil ce se întâmplă. Nu ştiu de ce nimeni nu se apucă de treabă să facă ceva", a declarat Radu Opaina, la România TV.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel