Revoltător. Bolnavii vor protesta în fața Ministerului Sănătății

Pacienţii cu talasemie majoră şi hemofilie anunţă că miercuri, în intervalul 11,00 - 13,00, vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii. Ei sunt nemulțumiți de faptul că nu a fost rezolvată situaţia centrului în care se tratează din cadrul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională.

Potrivit unui comunicat de presă al Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice, problema accesului la tratament al acestor pacienţi este veche, în ultimii 4 ani periodic punându-se problema organizării centrului, însă în prezent situaţia 's-a acutizat'. 

Pe 22 octombrie expiră prelungirea acordată de CNAS pentru a rezolva situaţia organizării acestui centru, ceea ce înseamnă că tratamentul pentru pacienţii cu hemofilie şi talasemie ar putea fi sistat. Ultimele informaţii, neconfirmate oficial, spun că urmează să fie prelungit contractul pe program până în ianuarie, ceea ce înseamnă o rostogolire a problemei, urmând ca în ianuarie pacienţii să se confrunte cu aceeaşi problemă, se precizează în comunicatul citat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel