REVOLTA unui tânăr despre "studenții șomeri care nu au niciun viitor"

Daniel Lăzăroiu, un tânăr absolvent a unei facultăți din cadrul ASE, a scris câteva rânduri prin care și-a spus părerea vizavi de situația studenților din România.

VEZI ȘI: EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Elevii de clasa a 8-a, batjocoriți la proba de limba română. Scrisoarea unei profesoare

"Se vorbește despre studenții șomeri care nu au nici un viitor și multe astfel de lucruri "triste" ca să spun așa, la adresa tinerilor din România. Nu vreau sa fiu ipocrit dar am un mesaj pentru cei care spun că sunt mulți "analfabeti" (cum zic unii) sau "studenți prosti" (cum zic alții):
-În primul rând, ce să mai înveți în liceu când unii profesorii fac medidații cu câte 10 elevi dintr-o dată pentru a mai face și ei un ban pentru că sunt plătiți foarte prost.

-Cum mai poți crea, cadru didactic fiind, o concurență între elevi?

-Cum se simt elevii care învață constant și primesc note mai mici față de elevii care fac medidații și știu ce se va preda în ora următoare?

-Cum să nu ai studenți mai puțin pregătiți când scoți testele de admitere, într-un an, ca să mai facă facultatea niște bani din inscrieri și taxe, apoi le introduci în anul următor pentru a spăla reputația facultății?

-Ce să învețe viitoarele generații de elevi, când părinții muncesc pe brânci și nu mai pot avea grijă de aceștia, să le ofere educația necesară, să le puna o carte în mână, să citească sau să facă un puzzle, un lego etc.

-Ce să învețe acești elevi când pierd ore întregi stând în fața calculatorului să se joace în loc să se ducă în parc să se relaxeze?

Înainte să ne gândim cât de "proști" sunt elevii români căutând tot felul de scuze de genul că "nu face nimic statul sau că nu fac nimic profesorii", să vă gândiți mai întâi cum contribuiți voi ca oameni la acest lucru, ce educatie puteți da voi acestor elevi/studenți pe care îi întâlniți pe stradă sau cu care sunteți înrudiți. Noi înșine trebuie să luăm măsuri și nu alte persoane", a scris Lăzăroiu Daniel, absolvent al Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (ASE).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel