Revolta penitenciarelor. Ministrul Prună, vizită la Poarta Albă

Ministrul Raluca Prună a făcut o vizită la Penitenciarul Poarta Albă, în contextul protestelor deţinuţilor din ţară, din luna iulie, scrie News.ro.


Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a făcut o vizită la Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa, pentru a vedea condiţiile de detenţie, în contextul în care la mijlocul lunii iulie au avut loc proteste ale deţinuţilor, unele cu caracter violent, în mai multe penitenciare din ţară.

Surse din Agenţia Naţională a Penitenciarelor au declarat pentru News.ro că ministrul Raluca Prună a făcut, vineri, o vizită la Penitenciarul Poarta Albă, unde a văzut condiţiile de detenţie şi a discutat cu deţinuţii şi cu reprezentanţii unităţii.

La mijlocul lunii iulie, în aproape jumătate din penitenciarele din ţară au fost peste 750 de deţinuţi care au intrat în refuz de hrană. Unii dintre condamnaţi au escaladat acoperişurile închisorilor sau au incendiat obiecte din celule, protestând astfel faţă de condiţiile de detenţie. Printre penitenciarele unde s-au înregistrat astfel de situaţii au fost cel de la Iaşi, Botoşani, Poarta Albă, Vaslui.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel