EXCLUSIV  Revolta lui Christian Ciocan după parlamentare: Nu a reușit să câștige!

Christian Ciocan FOTO AGERPRES
Christian Ciocan FOTO AGERPRES

Purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, Christian Ciocan, a avut un mesaj important pentru opinia publică, în numele sindicatului, transmis prin intermediul DC NEWS.

„Am constatat ce s-a întâmplat și la aceste alegeri. În România, după 1990, un singur candidat independent a reușit să acceadă în Parlament, Antonie Iorgovan. De atunci, constatăm că niciun independent nu intră în Parlamentul României oricâtă notorietate ar fi avut sau câte lucruri bune a făcut”, a transmis Ciocan, la DC NEWS.

Nici Gabriel Oprea nu a reușit să intre independent în Parlament

„Federația Polițiștilor și Uniunea Militarilor și Polițiștilor și-au susținut președintele de onoare, respectiv președintele, pe domnul Gabriel Oprea, să candideze ca independent tocmai pentru faptul că în politica românească nu se vorbește decât de negocieri și funcții, nu de oameni, polițiști și militari.

Singurul om care se pricepe și este militar de carieră și care a vrut să acceadă în Parlament la îndemnul sindicatelor este Gabriel Oprea. Din păcate, tradiția nu s-a încheiat, pentru că nici de această dată un independent nu a reușit să ajungă în Parlament”, a continuat sindicalistul.

Aleșii sunt învestiți de popor și trebuie să depună jurământul cu mâna pe Biblie

„Constatăm că în țara noastră eminamente creștin-ortodoxă apar fel și fel de «noi reguli». Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, spune că poporul român este un popor creștin-ortodox, iar cei care ajung în Parlament nu-și depun jurământul în calitate personală, ci este o translație pe care poporul o dă aleșilor pentru a-l reprezenta.

În atare condiții, cei care jură credință țării la momentul învestiturii nu jură în nume personal, ci jură în numele poporului creștin-ortodox. După cum spunea președintele Academiei și spunem și noi, în România, cu excepția comunităților evreiești și musulmane, nu știm să existe alte religii. Prin urmare, cartea legii sacre în țara noastră, cartea pe care se jură în momentul învestiturii în fața președintelui României este Biblia”, a mai spus Christian Ciocan.

Apel imperativ și cu respect pentru Klaus Iohannis

„Cerem imperativ și cu respect președintelui României, domnul Klaus Iohannis, ca în momentul în care vreunul dintre cei propuși nu va jura cu mâna pe cartea legii sacre, acesta să nu fie învestit în funcție. Repetăm, nu este un jurământ în nume personal, ci un jurământ al poporului. Federația va urma aceste lucruri”, a conchis polițistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel