Revoltă într-o închisoare din Marea Britanie

Deţinuţii închişi în închisoarea cu slabă securitatee Ford, din Marea Britanie, s-au revoltat sâmbătă şi au provocat pagube importante penitenciarului în timp ce spărgeau geamuri şi declanşau incendii care s-au extins şi la alte clădiri, degajând un fum negru gros.

Incidentele s-au declanşat în jurul orei 00h00, când deţinuţii au protestat împotriva unei tentative de a li se face teste de alcoolemie în seara Revelionului, transmite Agerpres. Motivul pentru care conducerea închisorii voia să recurgă la această măsură a fost descoperirea unei mari cantităţi de alcool ilicit, explică un responsabil. Flăcările incendiilor au fost stinse abia sâmbătă după-amiază, după 16 ore de la declanşarea tulburărilor.

Secretarul de stat al închisorilor, Crispin Blunt, a precizat că 150 de deţinuţi au fost izolaţi după ce li s-a constatat implicarea în incidente sau pentru că sectoarele lor fuseseră avariate.

Şase sectoare şi mai multe anexe, între care o sală de sport şi una pentru corespondenţă, au fost distruse, potrivit lui Mark Freeman, secretar general adjunct al Asociaţiei gardienilor de închisoare (sindicat penitenciar)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel