Revoltă în stradă după moartea fetiței dintre trandafiri

fetita entorsa
fetita entorsa

Indiferența medicilor a ucis o fetiță de doar patru ani. După ce a căzut pe gheață, medicii din Năsăud au spus că are o entorsă și au recomandat comprese cu gheață. Avea fractură, care s-a infectat. Fetița a ajuns pe masa de spital în șoc septic și a murit în urma unui stop cardiac. Treizeci de oameni au protestat tăcut în fața spitalului care i-a adus micuței moartea. 

"Am venit să facem un protest mut, fără gălăgie, să ripostăm la aroganţa medicilor, la sictirul cu care vin la muncă. Putem spune că sistemul este de vină, dar eu bănuiesc că ei sunt de vină. Nu sunt bani? Du-te şi caută-ţi altceva de lucru, fă ceva din care poţi face bani, nu veni să aştepţi să treacă ziua, să iei bani de la oameni şi să îi tratezi cu indiferenţă. Nu am încredere în medicii de aici, eu personal mă duc în altă parte. Am avut situaţii şi în rândul celor apropiaţi, de fiecare dată am fost nemulţumiţi, pentru că aici se pune problema de relaţii sau, dacă vii târziu, să nu trezim doctorul. Sunt mai importanţi infirmierii sau asistenţii decât un doctor, ei ştiu mai mult şi ei decid ce este urgenţă şi ce nu este urgenţă, în sensul că, dacă nu eşti cu capul spart, nu e urgenţă", a declarat un bărbat de 35 de ani, venit la protest, potrivit EVZ.

Protestatarii, în majoritate tineri, au spus că nu o cunoșteau pe fetiță și nici familia ei. Ei sunt revoltați de modul în care sunt tratați în Spitalului Orăşenesc Năsăud  și că sunt puși să-și cumpere singuri medicamentele.

Liderul sindical al spitalului, Maria Drăgoi, a stat de vorbă cu protestatarii. Ea a spus  şi a spus că atmosfera din spital este una "de revoltă şi de neputinţă".

"Cu siguranţă este îndreptăţit protestul lor. Presupun că se referă la tot sistemul de sănătate, care are foarte multe probleme de rezolvat. Nu am competenţa, calitatea de a face alte judecăţi pe caz, vor apărea rezultatele oficiale, iar în ceea ce priveşte sistemul cu siguranţă sunt măsuri care trebuie luate şi trebuie făcut repede ceva în sistemul de sănătate. În ceea ce priveşte personalul, în ceea ce priveşte medicii, specialiştii, alţii mai mari decât mine ştiu mai bine. Atmosfera în spital este una de revoltă, clar. Toată lumea este revoltată, cu atât mai mult cu cât este vorba de un copil, şi neputinţă", a spus Maria Drăgoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel