REVOLTĂ după ce o elevă n-a fost primită la Evaluarea Națională: A BLOCAT dreptul la educație

Asociaţia Elevilor din Constanţa acuză Ministerul Educaţiei că a blocat dreptul la educaţie în cazul elevei care nu a fost primită în sala de examen la Evaluarea Naţională, pentru că avea temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius. 

O elevă din Constanța a fost singurul candidat de la Evaluarea Națională care nu a trecut de triajul epidemiologic, deoarece a avut temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius. Ea nu era infectată cu noul COVID-19, ci avea febră din cauza unei infecții la nivelul tractului digestiv.

„Eleva a ales să meargă la examen și să îl susțină alături de colegii ei, dar condițiile impuse de autorități au făcut imposibil acest lucru. Fără a ține cont de decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și recomandarea Avocatul Poporului prin care condiția unei temperaturi maxime să fie eliminată, Ministerul Educației și Cercetării a blocat încă o dată dreptul la educație”, acuză Asociația Elevilor din Constanța.

Elevii acuză Ministerul că nu a căutat soluţii

Potrivit AEC, proba scrisă la limba și literatura română putea fi susținută de către elevă într-o sală separată, pentru a fi eliminat orice risc posibil.

„Accesul la examen a fost interzis prin impunerea unor condiții ce nu au la bază vreo certitudine medicală”, spus reprezentanții elevilor din Constanța.

Aceștia cred că a venit momentul să se vorbească de o reformă reală a educației: „După o perioadă de criză în care sute de mii de elevii nu au beneficiat de dreptul la educație, examenul final susținut de către autorități a fost picat”, a mai transmis AEC, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel