EXCLUSIV  Revocare Lazăr. Teodor Mărieș: ”Dosarul Revoluției, armă pentru un al doilea mandat”

Klaus Iohannis_Augustin Lazăr
Klaus Iohannis_Augustin Lazăr

Teodor Mărieș a vorbit la DC News despre Dosarul Revoluției și despre Procurorul General Augustin Lazăr pe care îl acuză că se folosește de acest dosar istoric pentru a câștiga un al doilea mandat.

Teodor Mărieș a vorbit despre momentul în care s-a redeschis Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, dar s-a închis Dosarul Revoluției. După decizia de închidere a dosarului, s-a depus o plângere Procurorului General interimar Bogdan Licu care în baza acestei plângeri a redeschide dosarul.

Ulterior, la numire sa, Procurorul General Augustin Lazăr a promis public finalizarea celor două dosare. Însă Teodor Mărieș amintește că aceste dosare bat pasul pe loc, teama revoluționarului fiind că Procurorul General se folosește de Dosarul Revoluției pentru a mai câștiga un mandat.

„Azi avem un dosar în viață. Raportându-mă la acel timp (n.r. - acum aproape 3 ani) am zis că nimic nu mai poate opri acest dosar. În audiența acordată Asociației 21 Decembrie, domnul Lazăr ne-a promis nouă, a promis public, s-a angajat în fața președintelui României că aceste dosare vor fi finalizate. Nu doar că nu s-au finalizat, dar ancheta stagnează. Dacă și-a luat marjă 1 an să finalizeze dosarul, de atunci a mai trecut 1 an și opt luni. Mai are patru luni de mandat și dosarul nu este finalizat”.

Dosarul Revoluției, armă pentru Lazăr?

„Nu renunțăm să luptăm, dar când vezi ce se întâmplă și felul în care se lucrează....Mai sunt patru luni pentru domnul Lazăr ca șansă să finalizeze un dosar de istorie. Teama mea este că el în acest moment este că el nu finalizează acest dosar, nu a dorit să o facă, iar acum dorește să-l finalizeze cu o lună înainte să i se încheie mandatul pentru a-l folosi ca armă pentru un al doilea mandat.

Ceea ce nu mi se pare normal să își permită nimeni în această țară, cu atât mai puțin un Procuror General căruia îi acorzi credibilitate maximă. (...) Dacă el joacă la un asemenea nivel înseamnă că nu a meritat această funcție prin faptul că nu a reușit să finalizeze aceste dosare (n.r. - Dosarul Mineriadei din iunie 1990 și Dosarul Revoluției) timp de 2 ani și 8 luni de mandat. Cu certitudine nu a meritat această funcție”, a declarat Teodor Mărieș care și-a manifestat speranța că după plecarea lui Augustin Lazăr va veni un Procuror General care va finaliza în sfârșit aceste dosare.

Urmărește mai jos răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel