Revocare Lazăr. Revoluționarii, cerere urgentă pentru Iohannis. Scrisoare deschisă

Klaus Iohannis_Augustin Lazăr
Klaus Iohannis_Augustin Lazăr

Reprezentanți ai mișcării revoluționare din Târgu-Mureș au semnat o scrisoare deschisă către președintele României, Klaus Iohannis.

Luptătorii pentru libertate din Decembrie 1989 se arată ”indignați” de faptul că Augustin Lazăr se află încă în funcția de Procuror General al României, după acuzele care i s-au adus potrivit cărora a refuzat eliberarea luptătorului anticomunist Iiulius Filip din temnița de la Aiud.

Revoluționarii îi solicită președintelui României să îl demită imediat din funcția de Procuror General al României pe Augustin Lazăr și să îi recunoască de îndată lui Iulius Filip „meritele de luptător anticomunist, acordându-i distincția care i se cuvine pe măsura eroismului său.”

Citește și: EXCLUSIV Nistor Man, deținut politic, mărturisiri dureroase din închisorile comuniste: "Prețuiam libertatea mai mult decât viața" - INTERVIU

DC News publică în integralitate scrisoarea deschisă adresată președintelui Iohannis de către reprezentanții mișcării revoluționare din Târgu-Mureș:

„Domnule Președinte,

La 30 de ani de la revoluția română din decembrie 1989, suntem indignați că în funcția de Procuror General al României se află un torționar comunist în persoana lui Augustin Lazăr.

Din informațiile și dovezile prezentate în spațiul public, reiese faptul că procurorul comunist Lazăr Augustin a condus Comisia de eliberări condiționate de la penitenciarul Aiud în anii 1986-1989, comportându-se ca un călău, unealtă a sistemului comunist.

Din această postură refuză în două rânduri eliberarea eroului anticomunist Iulius Filip, prelungindu-i calvarul cu încă 2 ani.

În mod evident rezultă că procurorul comunist Augustin Lazăr era o unealtă a sistemului dictatorial comunisto-securist care încălca pe față drepturile și libertățile fundamentale ale omului în România, faptele sale îmbrăcând forma unor crime împotriva umanității.

Drept consecință, cunoscând faptul că dumneavoastră sunteți un aprig luptător pentru independența justiției și militați pentru ca aceasta să-și facă datoria, și că nu acceptați sub nici o formă personaje de asemenea factură în fruntea Ministerului Public, vă cerem domnule Președinte demiterea imediată a acestuia din funcția de Procuror General al României și totodată să sesizați organele abilitate în vederea cercetării faptelor comise de procurorul comunist Lazăr Augustin.

În același timp vă solicităm să recunoașteți meritele de luptător anticomunist al domnului Iulius Filip, acordându-i distincția care i se cuvine pe măsura eroismului său.  

Pentru conformitate semnează următorii membri ai mișcării revoluționare din Târgu Mureș: 

Prof. Man Nistor - Deținut politic și Vicepreședinte al Asociației Deținuților Politici din

               România și Luptător cu Rol Determinant în Revoluția Română.  

Hidoș Claudiu - Urmaș de Erou Martir,

Berghian Aurel - Rănit

Szabo Laszlo - Luptător cu Rol Determinant,

Blaga Radu - Rănit,

Vuță Aurel -LRD,

Milășan Teodor - Rănit,

Prunaș Crinișor -LRD,

Szasz Istvan - LRD,

Bologa Valentin - LRD,

Pintea Gavril - LRD,

Reghian Constantin - LRD,

Cozma Ioan - LRD,

Oroian Ioan - LRD,

Pol Vasile -LRD,

Ganea Mihai Viorel -LRD,

Covaciu Iulian -LRD,

Moldovan Ovidiu -LRD,

Iernean Teodor -LRD,

Morariu Mircea -LRD,

Blasech Ladislau LRD.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel