Revocare Lazăr. Prună: Suntem în era lui totul e posibil pentru că vrem şi putem

Raluca Pruna
Raluca Pruna

Raluca Prună a afirmat despre propunerea de revocare a lui Augustin Lazăr că ”Suntem în era lui totul-e-posibil-pentru-că-vrem-şi-putem”.

Fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, afirmă că avizul negativ dat de CSM propunerii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr demonstrează că evaluarea activităţii manageriale nu este după 'pofta ce o pofteşte' ministrul justiţiei, ci 'prin procurori desemnaţi sau Inspecţia Judiciară'.

'Propunerea de revocare a lui Augustin Lazăr primeşte avizul negativ al CSM. Nu că lui Toader i-ar păsa. Dar aşa, pentru istorie, revin şi arăt că CSM reţine exact ce am observat mulţi din prima secundă. Evaluarea activităţii manageriale nu e aşa după urechea ministrului şi pofta ce o pofteşte acesta. E prin procurori desemnaţi sau Inspecţia Judiciară. Tot pentru istorie, să mai notăm o dată că în septembrie 2017, la cererea lui Toader, Inspecţia a făcut un control de fond şi pe management la Parchetul general şi nu a găsit nimic în neregulă. În raportul elaborat în octombrie 2017, Inspecţia spune că managementul e eficient. CSM aprobă raportul fără obiecţii, iar ministrul Justiţiei nu a avut atunci nimic de adăugat. Quod erat demonstrandum', scrie fostul ministru al Justiţiei vineri, într-o postare pe facebook.

Aşteaptă dezvăluiri extraordinare

În opinia sa, ne aflăm în 'era lui totul-e-posibil-pentru-că-vrem-şi-putem'. 'Nu că logica ar conta în toată povestea asta. Suntem în post adevăr, post logică, post normalitate aşa cum o ştim cei cu şcoala la timp făcută şi principiile acasă. Suntem în era lui totul-e-posibil-pentru-că-vrem-şi-putem. Cu personaje care sunt numai poleială, sub care e gol, întuneric şi multă apetenţă pentru rău', apreciază Prună.

În finalul postării, Prună menţionează că aşteaptă 'încă dezvăluirile extraordinare ale lui Toader despre dosarul de candidat al lui Lazăr'. 'S-a lăsat tăcerea însă. Că aşa e în post adevăr, ei aruncă cu minciuna, o rostogolesc, anunţă mega dezvăluiri şi apoi se mută spre altă victimă. Pentru că vor şi pot. Şi mai ales pentru că noi îi lăsăm', conchide ea. Raportul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind activitatea managerială a procurorului general nu respectă dispoziţiile legale în vigoare, standardele internaţionale şi naţionale în materia activităţii Ministerului Public şi contravine direcţiei jurisprudenţiale conturate atât de organismele internaţionale, cât şi de Curtea Constituţională a României, arată Secţia pentru procurori a CSM în motivarea avizului negativ dat în cazul propunerii lui Tudorel Toader de schimbare din funcţie a lui Augustin Lazăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel