Revocare Kovesi, termen limită, când expiră? Chirieac: De ce n-o revocă Iohannis

Victor Alistar, membru CSM, a spus care este termenul limită pentru revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA. 

Victor Alistar, membru CSM, spune că 7 iulie 2018 este ultima zi în care, conform legii, președintele Klaus Iohannis trebuie să semneze decretul de revocare al Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA. Victor Alistar subliniază că până în 7 iulie se fac 30 de zile de la publicarea deciziei în Monitorul Oficial. 

Analistul politic Bogdan Chirieac se arată pesimist cu privire la această mișcare a președintelui Klaus Iohannis. Acesta consideră că președintele ar putea semna revocarea Laurei Codruța Kovesi abia după ce rezolvă ”problema Dăncilă”, adică după suspendarea premierului Viorica Dăncilă: 

”Asta dacă președintele ar fi avut intenția să respecte Constituția. Nu mi se pare că dânsul dorește așa ceva. Din momentul în care s-a publicat în Monitorul Oficial, de atunci iei decizia. Sau amâni decizia aducând public niște argumente valabile. Eu cred că domnia sa a luat decizia politică să n-o revoce pe doamna Kovesi, din motive de politică internă, cel mult poate face lucrul acesta odată cu suspendarea doamnei Dăncilă. Pretextul folosit pentru eliminarea doamnei Dăncilă e relația cu Israelul, iar Israelul - un stat serios, puternic, o putere mondială - a anulat ședința comună de Guvern, care trebuia să aibă loc pe 7 august. Nu se putea lăsa târât în probleme de politică internă românească de 2 bani. Poate fi termen și 7 iulie, 7 septembrie. Nu va semna decretul de revocare a lui Kovesi până nu rezolvă cu doamna Dăncilă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel