Revocare Kovesi. Rareș Bogdan: Singurul lucru pe care nu l-am înțeles. Îmi cer scuze

Rareș Bogdan
Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a vorbit, luni seară, la Realitatea TV, despre decizia președintelui Klaus Iohannis de semnare a decretului de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA. 

"A fost șocant de dimineață, dar șocul a trecut. Sigur, dimineață, ne-a explodat inima. Multora ni s-a părut că fuge pământul de sub picioare. Important este să nu cadă frontul", a spus, luni seară, Rareș Bogdan, în cadrul emisiunii "Jocuri de putere" de la Realitatea TV.

"Îmi cer scuze"

"Îmi cer scuze tuturor celor din presă, site-uri, ziare online, portaluri de știri, două radiouri naționale și trei televiziuni că nu am dorit să intervin. Am dorit să se așeze informația, analiza. Așa am considerat că este corect. Deci îmi cer scuze față de toți colegii cărora nu le-am răspuns pentru prima dată în ultimii șase ani", a spus jurnalistul.

"Am scris un text urât, emotiv"

"Am scris un text urât, emotiv. L-am șters înainte să-i dau publicare. Și cred că am făcut bine. Am băut un pahar cu apă. Am mai băut un pahar cu apă. Am luat o foaie de hârtie și am făcut o chestiune simplă pe care o recomand. Oricum, sunt extrem de încântat de mine că am putut fi atât de calm astăzi și atât de rațional, aproape că nu-mi vine să cred. Am luat o coală A4 și am făcut două coloane: ce câștigăm, ce pierdem. Mi-am lăsat inima deoparte, emoțiile și aproape că am făcut un efort ca exclusiv creierul să ia conducerea întregii zile. Vă spun că nu e vremea bocetelor și găsirii de vinovați. Terenul de luptă e tot acolo", a spus Rareș Bogdan.

"Singurul lucru la care n-am găsit răspuns"

"M-am întrebat ce le spun eu oamenilor care așteaptă un semn. (...) Singurul lucru la care n-am găsit răspuns, în rest cred că am găsit explicațiile corecte, coerente și absolut plauzibile și raționale, deci singurul lucru pe care nu l-am înțeles este o chestiune care ține de modul de raportare: de ce nu a ieșit, totuși, președintele să facă cel mai greu anunț din viața domniei sale indiscutabil? (...) Am auzit astăzi toate năzbâtiile pământului. Că a fost șantajat. Klaus Iohannis nu poate fi șantajat. Asta cu șantajul uitați-o. Că are un motiv personal. Nu are motive personale. Unele de o mizerie greu de digerat", a zis Rareș Bogdan.

Șansă pentru România

"Într-un stat de drept, deciziile CCR sunt obligatorii. Dacă nu ar fi respectat decizia CCR, ar fi dat un semnal foarte prost. (...) Ce a făcut Klaus Iohannis? A mai dat o ultimă șansă României. Sună ciudat, dar asta a făcut", a mai spus jurnalistul.

"Președintele a ales echilibrul, iar echilibrul României este cel mai important", a precizat Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel