Revocare Kovesi. Motivare CCR. Urmează decizia lui Iohannis

 Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Joi, 7 iunie, este data la care se va da motivarea CCR. Judecătorii Curţii Constituţionale vor citi motivarea în cazul deciziei privind refuzul lui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi, pentru ca apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

Până în prezent, CCR a transmis că președintele Klaus Iohannis este obligat să semneze decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, conform solicitării Ministrului Justiţiei.

Rămâneți pe DC News pentru a afla ce conține motivarea CCR.

Ce a spus Klaus Iohannis

Preşedintele a declarat, marţi, că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte decizia referitoare la revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, subliniind că procurorii nu trebuie să fie "controlaţi politic", iar autoritatea ministrului Justiţiei ar trebui să fie folosită pentru a-i apăra pe aceştia.

"Aştept motivarea Curţii, pe care o vom citi până o înţelegem (...), după care voi comunica ce trebuie făcut sau ce voi face eu (...) Această decizie a Curţii aparent vorbeşte doar despre o chestiune foarte concretă, de revocare sau nerevocare a procurorului-şef DNA. În realitate, însă, sunt mult mai multe teme care apar (...). Bunăoară, statutul procurorilor. Eu, personal, sunt convins şi voi acţiona în consecinţă. Evident că procurorii trebuie să fie independenţi. Procurorii în niciun caz nu trebuie să fie controlaţi politic, procurorii nu pot fi în subordinea unui politician, fie el şi ministru. În consecinţă, orice am face noi în România, ca stat, trebuie să asigure independenţa procurorilor pentru a garanta, în definitiv, o justiţie independentă", a spus şeful statului, la Palatului Cotroceni.

Întrebat dacă ia în calcul să nu dea curs deciziei CCR, Iohannis a răspuns că va respecta statul de drept şi îl va întări.

"Eu iau în calcul să respect statul de drept din România, să-l întăresc, să am grijă, atât cât pot, să rămână procurorii independenţi, cu respectarea, evident, a Constituţiei", a arătat Iohannis.

Totodată, chestionat dacă a avut până în prezent sau urmează să aibă o discuţie cu procurorul-şef al DNA, şeful statului a precizat: "Nu am avut o discuţie, fiindcă nu este cazul. Această discuţie se poartă în termeni constituţionali şi nu personali".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel