EXCLUSIV  REVOCARE Kovesi. Iohannis, schimbare de decizie. Dobre: Acesta ar fi un element

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a declarat, într-un inteviu acordat DC News, că abuzurile procurorilor trebuie stopate. El a vorbit și despre situația Laurei Codruța Kovesi și discursul președintelui Klaus Iohannis.

După ce Iohannis a precizat că nu crede în înregistrări, dar dacă vor apărea alte elemente, va lua în calcul revocarea, asta deși a precizat că în opinia lui în momentul de față revocarea șefei DNA nu are niciun fundament.

Revocare Kovesi

Întrebat ce alte elemente ar putea apărea care să ducă la schimbarea deciziei președintelui, Adrian Dobre a precizat că: „a fost un mesaj: dacă cumva considerați că aveți elemente, uitați să le puneți pe masă pentru eu nu cred că pot fi aduse peste noapte”.

Ulterior, întrebat dacă o poză a Laurei Codruța Kovesi în casa lui Sebastian Ghiță ar fi un element a declarat că da, la fel ca și o ”expertiză tehnico-științifică a înregistrărilor sau alte înregistrări”, ar putea reprezenta și ele elemente importante.

Purtătorul de cuvânt al PSD a fost contrazis de analistul politic Bogdan Chirieac care consideră că președintele ”nu va dori să vadă acea poză” pentru că ”el nu urmărește can-can-uri”, făcât referire și la faptul că Iohannis a declarat că nici măcar nu a citit stenogramele apărute, el nu crede în ele.

Totodată, Adrian Dobre a declarat că formațiunea politică pe care o reprezintă nu poate răspunde abuzurilor cu alte abuzuri și mai mari. Dobre a precizat că cine o va face va răspunde în fața legii.

Abuzuri și reglementarea legii

Liderul PSD spune că singura modalitate în care PSD poate acționa este modificarea legislației care reglementează ”aceste aspecte”. Așadar, Adrian Dobre s-a referit la la reglementarea activității procurorilor.

„Apropo de dezvăluirile și de probele plantate, ele ne arată că unii procurori au înțeles că scopul scuză mijloacele. Am văzut meciurile personale, vendetele personale sau obiectivele personale, cum a fost de exemplu la Negulescu care își crease o proprie mafie din zona Prahova distrugând afaceri și apoi preluându-le pe bani de nimic. Lucrurile acestea nu pot să rămână așa și nu poți să răspunzi la un abuz, cu un abuz și mai mare.

Cine o face, va răspunde, categoric va răspunde în fața legii. Dar nu cred că putem să inducem ideea în România că poți să răspunzi la un abuz cu un abuz și mai mare. Ceea ce putem face este în limita și în spiritul legii: să modificăm legislația care reglementează aceste aspecte. Să reglementăm activitatea procurorilor, să reglementăm activitatea Curților, a magistraților. Aceasta e singura modalitate corectă de acțiune.

Românii care se uită la televizor și care poate, mulți dintre ei, poate zeci, sute, mii, au dosare în instanță. Și care au fost nemulțumiți în dosare care durează ani de zile, de la 2 ani la 15 ani. Și sunt nemulțumiți, frustrați, falimentați de niște decizii sau de niște acțiuni ale unor procurori. Sau poate chiar și magistrați pe alocuri. Și le consideră nedrepte. Ce să facă? Să-și ia dreptatea în proprile mâini? Asta nu mai poate fi numit un stat guvernabil.

Singura modalitate de acțiune este de a corecta legea. Cred că acesta e singurul principiu la care ne putem referi”, a declarat liderul PSD la DC News.

[citeste si] 

Puteți urmări interviul integral AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel