REVOCARE KOVESI. Decizia lui Toader face înconjurul lumii. Ce scrie presa internaţională

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, dar şi multe publicaţii din întreaga lume au relatat despre decizia lui Tudorel Toade, de a cere revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

Reuters titrează: ”Ministru român solicită demiterea procurorului, lupta anticorupţie ameninţată”.

“Ministrul Justiţiei din România a cerut, joi, ca procurorul şef anticorupţie să fie demis pentru «exces de putere», declanşând proteste de stradă şi potenţial destabilizând lupta împotriva corupţiei", comentează jurnaliştii Reuters într-un amplu material pe acest subiect.

”Îngrijorări serioase”

"Ministru român solicită concedierea procurorului anti-corupţie", scrie agenţia de ştiri Associated Press, iar jurnaliștii explică: “Ministrul Justiţiei din România a solicitat demiterea procurorului şef anticorupţie, citând, ceea ce el numeşte îngrijorări serioase referitoare la modul în care şi-a desfăşurat activitatea”.

AP mai precizează “Cu toate acestea, criticii au afirmat că propunerea lui Toader a fost menită să satisfacă cerinţele coaliţiei de guvernământ de stânga, care a fost foarte critică faţă de Kovesi şi lupta împotriva corupţiei”.

Anunțul lui Toader

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat, joi seara, că a declanșat procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ca urmare a evaluării competențelor sale manageriale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel