REVOCARE KOVESI. Chirieac, observații după mesajul lui Klemm: E fără echivoc

Hans Klemm
Hans Klemm

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, sâmbătă, că are "încredere deplină" în DNA şi în conducerea sa. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarațiile ambasadorului.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Bogdan Chirieac a spus, în contextul mesajului transmis de Hans Klemm, că acesta este fără echivoc.

"După două săptămâni și jumătate, în care Excelența Sa ambasadorul Klemm nu a avut niciun punct de vedere despre ce se petrece în România și la DNA, astăzi (n.r. sâmbătă, 3 martie) vine cu un mesaj de sprijin fără echivoc în favoarea doamnei procuror șef, Laura Codruța Kovesi. Deci, fără echivoc. Sigur, el este exprimat în termeni diplomatici, dacă vreți de abia acum se folosește limbajul diplomatic, față de alte declarații care au fost explicite. Aceasta este însă o declarație limpede ca lumina zilei, care ne mai aduce în atenție un lucru: faptul că au existat procurori americani, așa cum s-a vehiculat multă vreme, inclusiv la DNA, fiindcă dânsul vorbește despre colaborarea procurorilor americani cu procurori români. Păi cum să faci această colaborare, pe telefon, pe e-mail, pe fax și prin prezență fizică. Deci, această colaborare e puternică, câtă vreme a fost exprimată de însuși Excelența Sa, domnul ambasador", a declarat Bogdan Chirieac.

"Niciun cuvânt despre derapajele de la Ploiești"

"Niciun cuvânt despre derapajele de la Ploiești. Niciun cuvânt. Nu au fost luate în seamă", a spus analistul politic, adăugând că "nimeni nu dorește să se pronunțe asupra acelor derapaje, ceea ce înseamnă că ele nici nu vor fi investigate de către Parchetul General".

"O revoluție"

Întrebat ce ar trebui, totuși, să se întâmple pentru ca lucrurile să fie luate în seamă, analistul politic a oferit următorul răspuns: "O revoluție".

"Tot ce este acolo nu va fi luat în seamă. Cel puțin, nu acum. Nu există pentru justiția din orice stat infracțiune mai puternică decât falsificarea de probe pentru a arunca în pușcărie oameni nevinovați. Nu există! Esența justiției este încălcată", a punctat Bogdan Chirieac.

De asemenea, în cadrul intervenției telefonice, a mai declarat că nu se dorește revocarea din funcția de procuror șef al DNA a Laurei Codruța Kovesi, precum "nici luarea în seamă a abuzurilor".

Declarația lui Hans Klemm

"Facem multe lucruri în cadrul Parteneriatului nostru strategic, iar o zonă specifică în care desfăşurăm o activitate foarte bună este în domeniul autorităţilor pentru aplicarea legilor. Procurorii români şi americani şi agenţiile pentru aplicarea legilor în general s-au bucurat de o colaborare foarte, foarte bună. Şi acest lucru ne permite ca împreună să combatem terorismul, să combatem infracţiunile din domeniul cibernetic, să combatem traficul de persoane, să combatem crima organizată şi să combatem corupţia. Am putut să facem acest lucru doar datorită unui foarte bun leadership care există în instituţiile româneşti pentru aplicarea legilor şi în rândul procurorilor români. Astfel că noi avem o încredere deplină în, de exemplu, Direcţia Naţională Anticorupţie şi în conducerea sa", a declarat Klemm, întrebat care este părerea sa despre faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

VEZI ȘI Revocare Kovesi. Hans Klemm spune că are încredere în DNA

[citeste si]

De menționat că ambasadorul SUA la Bucureşti a participat, sâmbătă, la evenimentul "Women of Romania 2018".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel