Revocare Kovesi. CCR, termen limită pentru Guvernul României

Curtea Constituţională a României oferă Palatului Victoria un răgaz de zece zile pentru a-și prezenta argumentele în contextul ultimelor evoluții politice din jurul cererii de revocare a șefei DNA.

CCR a dat Guvernului României termen până pe data de 3 mai pentru a depune punctele de vedere privind sesizarea formulată după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, au precizat surse din CCR citate de Agerpres.

Sesizarea la CCR, așteptată azi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că sesizarea formulată după refuzul şefului statului de a o revoca din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi va ajunge în cursul zilei de luni la Curtea Constituţională. Toader a explicat că pentru sesizare a cerut și a primit deja avizul scris al premierului Dăncilă.

Toader: Premierul a semnat proiectul sesizării

„M-am întâlnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a Curţii Constituţionale, argumentele, conţinutul acelui proiect. Domnia sa a fost de acord, l-a semnat în prezenţa mea. În cursul zilei de astăzi, sesizarea ajunge la Curtea Constituţională”, a declarat Tudorel Toader în urma întrevederii pe care a avut-o cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel