Revocare Kovesi. CCR, termen limită pentru Guvernul României

Curtea Constituţională a României oferă Palatului Victoria un răgaz de zece zile pentru a-și prezenta argumentele în contextul ultimelor evoluții politice din jurul cererii de revocare a șefei DNA.

CCR a dat Guvernului României termen până pe data de 3 mai pentru a depune punctele de vedere privind sesizarea formulată după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, au precizat surse din CCR citate de Agerpres.

Sesizarea la CCR, așteptată azi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că sesizarea formulată după refuzul şefului statului de a o revoca din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi va ajunge în cursul zilei de luni la Curtea Constituţională. Toader a explicat că pentru sesizare a cerut și a primit deja avizul scris al premierului Dăncilă.

Toader: Premierul a semnat proiectul sesizării

„M-am întâlnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a Curţii Constituţionale, argumentele, conţinutul acelui proiect. Domnia sa a fost de acord, l-a semnat în prezenţa mea. În cursul zilei de astăzi, sesizarea ajunge la Curtea Constituţională”, a declarat Tudorel Toader în urma întrevederii pe care a avut-o cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel