Revocare Kovesi. Bolcaș: Cazul Lăzăroiu, scuză pentru amânarea deciziei

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit la România TV despre probabilitatea ca președintele României, Klaus Iohannis, să se folosească de cazul Petre Lăzăroiu ca scuză pentru a amâna decizia de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

Ar fi unul dintre cele mai rușinoase lucruri pe care le-ar putea face domnul Klaus Iohannis pentru că reprezintă o modalitate de măsluire a efectelor juridice a unor acțiuni politice. Este foarte grav ceea ce se întâmplă și în momentul în care nu se va semna această revocare, pentru România nu mai există constituționalitate. Va fi un președinte fără Constituție pentru că se dărâmă principalele instituții ale statului la integritatea acțiunii cărora veghează Curtea Constituțională. În aceste condiții este foarte ușor ca domnul Klaus Werner Iohannis să semneze un decret prin care să dizvolve Parlamentul.

În 1938, a existat un decret prin care organele statului aveau dreptul să încalce Constituția dacă interesele statele o cereau pentru acțiunile lor. Numai că acest decret legist a fost semnat de Adolf Hitler. La așa nu ne putem întoarce. Deși unii așa s-ar părea că ar putea să supraviețuiască perimetrului vieții politice., a declarat avocatul Bolcaș la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel