Revine masca din octombrie în Germania. Măsuri stricte

Foto: Freepik
Foto: Freepik

În această toamnă, nemţii se întorc la masca de protecţie. Regulile pe tren şi avion vor fi mai stricte.

Ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat miercuri că se aşteaptă ca în toamnă să apară un nou val de cazuri de COVID-19, dar a eliminat posibilitatea închiderilor şcolilor şi a activităţilor comerciale, informează RADOR. Ministrul a făcut declaraţiile după o şedinţă de guvern în care au fost aprobate reguli mai stricte legate de purtatul măştii pe trenuri şi în avioane, măsuri care vor fi aplicate din luna octombrie.

Începând cu 01.06.2022, în Germania există doar categoria de zone cu variante ale virusului, regiunile care nu sunt incluse în această categorie fiind considerate fără risc epidemiologic în contextul pandemiei de COVID-19. Categoriile de zone de risc și zone de risc ridicat au fost eliminate.

Persoanele care s-au aflat, oricând în ultimele 10 zile anterioare intrării în Germania, în zone cu variante ale virusului au următoarele obligații:

- obligația de înregistrare, înainte de sosirea în Germania, pe portalul www.einreiseanmeldung.de;

- obligația de a prezenta la intrarea pe teritoriul federal documente care atestă rezultatul negativ al unui test pentru COVID-19 tip PCR, PoC-NAT sau echivalent, valabil 48 de ore. Dovada vaccinării sau a vindecării nu este suficientă în acest caz. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la obligația de a prezenta dovada testării;

- obligația autoizolării timp de 14 zile imediat după sosirea în Germania, dacă nu este prezentată dovada vaccinării complete cu un vaccin pe care Institutul Robert-Koch îl consideră eficient împotriva variantelor de virus din zona de călătorie cu variante ale virusului. În timpul autoizolării nu este permisă părăsirea locuinței sau primirea vizitatorilor, încălcarea regulilor fiind sancționată cu amenzi. Această obligație se aplică și copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Ca regulă generală, nu este permisă intrarea în Germania din zonele de risc cu variante de virus. Sunt admise următoarele excepții de la măsura interzicerii accesului: persoanele care folosesc exclusiv zona de tranzit a unui aeroport german în scopul continuării călătoriei către un alt stat în care au dreptul să intre, cetățenii germani și membrii de familie ai acestora, persoanele cu reședință sau drept de ședere în Germania, transportatorii de mărfuri, personalul medical, persoane care au un motiv umanitar sau medical urgent, persoane care călătoresc din însărcinarea AIEA sau ONU și lucrători considerați necesari pentru menținerea funcționalității unor companii din branșe relevante din punct de vedere sistemic. Informații suplimentare pot fi consultate pe: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus/infos-reisende/faq-tests-einreisende.html 

În cazul neîndeplinirii obligațiilor aferente măsurilor de prevenire a răspândirii bolilor, autoritățile germane pot aplica amenzi și sancțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel