Revenirea tuturor elevilor la școală. CMSU, convocat. Decizii de ULTIMĂ ORĂ

Foto Pexels
Foto Pexels

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.  

Participanții vor discuta despre revenirea tuturor copiilor la școală. Ședința are loc după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 din București a fost sub 1 la mie, pentru a doua zi consecutiv.

Marți, rata de incidenţă a cazurilor de COVID este pentru a doua zi consecutiv sub 1 la mie în Capitală. Tot mați, autorităţile stabilesc dacă de miercuri vor fi reluate cursurile faţă în faţă pentru toţi elevii din București.

Prefectul Alin Stoica a anunțat că a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență care va discuta despre acest subiect. El a mai spus că trendul infectărilor este descendent, ceea ce ar putea permite revenirea tuturor elevilor în școli începând de miercuri.

Și ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat luni că este posibil ca de miercuri elevii să poată merge la şcoală în Bucureşti, indiferent de clasă.

„Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de mâine (marţi-n.r.), după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În acest context, ministrul Educaţiei crede că este „posibil ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti, fără diferenţiere în funcţie de clasă, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă”.

Rata de incidență în Capitală, sub 1 la mie, pentru a doua zi consecutiv

Conform DSP București, rata de incidență a cazurilor de Covid este marți în Capitală de 0,89 la mia de locuitori, după ce luni rata a fost de 0,94.

GCS: 392 de noi cazuri de Covid și 48 de decese

Potrivit GCS, până luni, în România, au fost confirmate 1.072.291 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.026.299 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 392 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 67 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până luni, 29.571 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 48 de decese (28 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. Dintre acestea, un deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel