Revenirea la normalitate din 1 iunie. Planul lui Gheorghiță după anunțul lui Cîțu

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre momentul în care vor începe măsurile de relaxare, urmare a evoluţiei campaniei de vaccinare. Precizările lui Gheorghiţă vin după ce Florin Cîţu a vehiculat data de 1 iunie ca o bornă de la care se va putea reveni la normalitate. 

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat după câte persoane vaccinate în România vom putea vedea şi primele măsuri de relaxare. 

"E o întrebare la care nu există un răspuns matematic. Ne aşteptăm ca, teoretic, de la peste 35-40%, poate chiar mai mult de persoane vaccinate cu două doze să avem vizibile aceste beneficii. Este însă important să ne uităm şi la ce se întâmplă din punct de vedere epidemiologic, la câte cazuri sunt raportate la nivelul persoanelor care se află la ATI. Ceea ce încerc să explic e că ne bazăm pe un număr mai mare de indicatori atunci când luăm aceste decizii, nu doar pe rata de acoperire vaccinală", a răspuns Gheorghiţă. 

Citeşte şi: Cîțu: Pe 1 iunie revenim la normalitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel