Revelion. Mii de polițiști, gata să intervină

Peste 8.000 de poliţişti, cu aproape 4.000 de autospeciale şi peste 100 de câini de serviciu, vor fi gata să intervină în noaptea de Anul Nou, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor, anunţă IGPR.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, peste 5.100 sunt poliţişti de ordine publică, aproape 1.400 sunt de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri, respectiv poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, conform Agerpres.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula zilnic în peste 200 de staţii şi triaje de cale ferată, în aproape 200 de trenuri, în 11 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 14 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

[citeste si]

Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura 150 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), la nivel naţional, la care sunt aşteptate să participe peste 300.000 de persoane.

De asemenea, poliţiştii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naţionale, judeţene şi autostrăzi, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel