„Revelion fără incendii!". Mesajul pompierilor

Pompierii au trimis atenționări de prevenire a incendiilor pentru noaptea de Revelion și în special pentru unităţile de alimentaţie publică care organizează mese festive.

Pompierii au trimis atenționări de prevenire a incendiilor pentru unităţile de alimentaţie publică care organizează mese festive de Revelion.

"În această perioadă, cadrele Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Șerban Cantacuzino" al judeţului Prahova desfăşoară activităţi preventive la unităţile unde se organizează mese festive de Revelion. Cu această ocazie se efectuează instruirea factorilor de răspundere şi a personalului angajat privind măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor ce se impun pentru evitarea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor", transmite Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al ISU Prahova.

Măsurile preventive 

 

Pentru ca trecerea în noul an să fie un prilej de bucurie, iar sărbătorirea acestui moment să nu fie umbrită de evenimente nedorite, trebuie asigurată respectarea următoarelor măsuri preventive:

• numărul persoanelor participante la mesele festive să nu depășească capacitatea maxim admisă a localurilor;
• să fie asigurate culoare şi căi de evacuare libere, marcate şi iluminate corespunzător;
• asigurarea bunei funcţionări a tuturor mijloacelor de apărare împotriva incendiilor;
•utilizarea corespunzătoare a instalaţiilor electrice de iluminat şi forţă aferente clădirilor, evitându-se suprasolicitarea acestora sau supradimensionarea siguranţelor fuzibile din tablourile electrice;
• întocmirea şi afişarea planurilor de evacuare pentru sălile cu mai mult de 50 de locuri;
• folosirea aparatelor electrice pentru pregătirea preparatelor culinare se va face cu respectarea strictă a normelor de exploatare;
• maşinile de gătit, grătarele, aragazurile, cuptoarele şi celelalte utilaje care degajă temperaturi ridicate se vor amplasa la o distanţă de cel puţin 1,5 m faţă de elementele combustibile ale construcţiilor sau de materialele combustibile din încăperi.

Atenționare privind jocurile de artificii

 

ATENŢIE! Organizarea jocurilor de artificii se va face cu respectarea prevederilor legale, referitoare la obţinerea acordurilor şi autorizaţiilor necesare, respectarea distanţelor de siguranţă, asigurarea măsurilor de supraveghere şi intervenţie.

Numai prin respectarea acestor măsuri se va reuşi reducerea numărului intervenţiilor în situaţii de urgenţă şi, implicit, va creşte gradul de siguranţă al cetăţeanului, mediului şi bunurilor materiale.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy