Urmărește emisiunea live


Revelion cu POLIȚIA la ușă! Anunț de la vârful MAI. Este INTERZIS

MAI atenționează românii cu privire la felul în care își vor petrece noaptea dintre ani. 

”Având în vedere contextul epidemiologic actual și măsurile de protecție sanitară, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus suplimentarea efectivelor care vor acționa în minivacanța de Revelion pentru a proteja siguranța și sănătatea românilor.” a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog. 

Aproape 30.000 de polițiști, pe străzi, de Revelion

 

”Începând de astăzi, 31 decembrie, și până duminică, 3 ianuarie, în fiecare zi, vor acționa, în medie, aproximativ 24.500  de angajați MAI, cu 14% mai mulți față de anul trecut. Acestora li se adaugă și 2.300 de polițiști locali.” a continuat Monica Dajbog. 

Comisarul-șef a subliniat că ”efectivele de ordine publică vor avea o prezență vizibilă și activă în  teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale și activitățile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2.”

Petrecerile și mesele festive, INTERZISE

 

”Angajații MAI vor acorda o atenție deosebită acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în Noaptea de Revelion când în mod tradițional se organizau petreceri, cu număr mare de oameni fie în case private sau în diferite localuri, fie în spații deschise. Numărul forțelor MAI mobilizate pentru ultima noapte din an va fi în medie cu 12% mai mare față de celelalte zile din minivacanță.” a subliniat purtătorul de cuvânt al MAI. 

Trecerea dintre ani, sub interdicție

 

România se află în stare de alertă, iar desfășurarea de petreceri sau organizarea de evenimente private, precum mese festive sunt interzise atât în spații închise, cât și în spații deschise. De asemenea, în intervalul 23:00 - 05:00, e permisă părăsirea domiciliului doar cu declarație și din motive justificate (interes profesional, pentru asistență medicală, precum și pentru alte motive justificate prevăzute de lege). 

Atenție la materialele pirotehnice

”Având în vedere că mulți cetățeni obișnuiesc să utilizeze în aceste zile diverse materiale pirotehnice, atragem atenția că acestea pot fi un pericol pentru cei din jur dacă nu sunt folosite necorespunzător. Pentru prevenirea incendiilor și a altor situații nedorite ce pot fi generate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, pompierii recomandă să nu le utilizați în spații închise, în spații cu  aglomerări de persoane, în balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, acestea nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor de încălzire. Utilizarea de către copiii nu este indicată și poate fi periculoasă chiar în cazul materialelor pirotehnice cu nivel de risc aparent redus.” a mai precizat purtătoarea de cuvânt a MAI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel