REVELION 2018. Cum a fost sărbătorit Revelionul în cele mai mari orașe ale lumii

Artificii. Foto Cristian Cojocariu
Artificii. Foto Cristian Cojocariu

Anul 2018 a fost deja sărbătorită în mai multe colțuri ale lumii. Iată cum a fost întâmpinat Anul Nou în cele mai mari orașe ale lumii.

NEW YORK: Anul Nou a ajuns la New York, acolo unde a fost primit cum numai newyorkezii știu să o facă: cu tradiționalul sărut în Time Square, în acordurile melodiei „New York, New York” cântate de Frank Sinatra. A fost cel mai geros Revelion, înregistrându-se -12 grade Celsius, temperatura resimțită este de -21 grade Celsius. 

RIO DE JANEIRO: La Rio de Janeiro Anul Nou a fost întâmpinat cu o petrecere imensă pe plaja Copcabana și cu un impresionant și colorat foc de artificii.

MAREA BRITANIE: Anul Nou a fost înâmpinat și la Londra, unde a avut loc unul dintre cele mai frumoase focuri de artificii de la Revelionul 2018. Big Ben a marcat trecerea în 2018. 

BERLIN: Noul An a fost întâmpinat cu un joc de lumini și artificii la Poarta Brandenburg din Berlin, potrivit Digi24. 

ROMÂNIA: Este anul în care vom marca 100 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Noul An a fost întâmpinat, după tradiționala numărătoare inversă, cu o explozie de urale și un spectaculos foc de artificii, atât în Capitală, cât și în toate marile orașe ale țării. Bucureștenii s-au bucurat de un concert în Piața George Enescu, unde timp de 10 minute a avut loc un foc de artificii grandios. 

RUSIA: Localnicii ciocnesc paharele cu șampanie, celebrând astfel trecerea în 2018. Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Roşie, din centrul capitalei ruse, pentru a admira jocul de artificii. Şi anul acesta, au fost luate măsuri speciale de securitate, pentru a preveni comiterea unor atacuri teroriste, ca urmare a intervenţiei armatei ruseşti în Siria. Această petrecere din Piaţa Roşie, este de fapt, prima din cele două petreceri de Revelion din Federaţia Rusă. Prima, cea de acum, este pe stil nou, ca în toate ţările lumii, însă ruşii tradiţionalişti mai au încă o petrecere de intrare în noul an pe 14 ianuarie, conform calendarului iulian.  

DUBAI: Turnul Burj Khalifa a fost și anul acesta ecranul uriaș al unui spectacol de poveste, în care accentul a căzut, însă, mai mult pe jocul de lumini și mai puțin pe artificii, cum erau așteptările. A fost, de altfel, surpriza pe care a pregătit-o Dubaiul anul acesta. Emiratul sărbătorește în 2018 o sută de ani de la naşterea părindelui fondator, iar spectacolul din noaptea dintre ani a marcat acest moment, conform stirileprotv.ro. 

THAILANDA: Începe anul nou în Thailanda, unde are loc un spectaculos joc de artificii cu ocazia intrării în noul an. Spectacolul are loc pe celebrul pod de pe râul Kwai, dintr-o provincie aflată în centrul ţării, la aproximativ 200 de kilometri vest de capitala Bangkok. Acest show de revelion este posibil ca urmare a unui decret al guvernului, care a permis folosirea artificiilor cu ocazia sărbătoririi Revelionului. Guvernul de la Bangkok au dat un ordin în luna iunie a acestui an prin care a interzis folosirea materialelor pirotehnice. Oficialii thailandezi au revocat temporar această interdicţie în speranţa că vor atrage mai mulţi turişti care vor să îşi serbeze trecerea în anul 2018 în Thailanda.

AUSTRALIA: În portul Sydney, un uriaş foc de artificii luminează cerul metropolei. Câteva tone de artificii sunt lansate de pe clădiri şi ambarcaţiuni aflate în şi aproape de portul din metropola de pe coasta de est a Australiei. Printre acestea, Opera din Sydney, podul portului şi numeroase yachturi şi ski-jeturi. Unul dintre modele de artificiil este un design special făcut de celebrului actor Hugh Jackman, născut chiar în Sydney şi cunoscut pentru rolul din seria X-Men.

NOUA ZEELANDĂ: Ca în fiecare an, mii de oameni au venit să asiste la spectacolul pirotehnic de pe ţărm, dar şi de pe iahturile şi bărcile ancorate în rada portului din Auckland. Potrivit tradiţiei, locuitorii din Noua Zeelandă întâmpină zgomotos Noul An pentru că spun ei doar aşa este alungat necazul din casă. Primii pământeni care au intrat în 2017 sunt locuitorii arhipelagului Kiribati din Pacific. Potrivit tradiţiei din Kiribati, oamenii cred că venirea Anului Nou este un bun prilej pentru purificarea sufletului. De aceea, la miezul nopţii, locuitorii arhipelagului se opresc pentru câteva clipe din petrecere, ca să se roage pentru un an mai bun decât cel care tocmai se încheie. La ora 15, ora României, vor păşi în 2017 şi locuitorii din Australia. La Sydney este aşteptat un impresionant foc de artificii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel