Reuters: UE sancționează Rusia, nu și pe Putin. Vezi motivul

Statele membre ale UE au ajuns la un acord. Au stabilit sancțiunile asupra Rusiei, în contextul conflictului cu Ucraina.

Măsurile sunt împotriva celor care sunt responsabili de încălcarea suveranității Ucrainei. Includ restricții de călătorie și înghețarea activelor. Oficialități europene, citate de Reuters, au arătat că Vladimir Putin și ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, nu vor fi pe lista celor vizați. Membrii UE vor să păstreze deschise canalele de comunicare cu Moscova, de aceea sancțiunile nu-l vizează pe Putin, ci pe apropiați ai săi din serviciile de securitate și parlamentari.

Potrivit sursei citate, măsurile luate se întind pe șapte pagini și se aplică în cazul în care Rusia nu dă înapoi cu privire la Crimeea.

Primul articol din document arată că vor lua măsuri pentru a preveni intrarea în teritoriile statelor UE a persoanelor care amenință integritatea teritorială, independența și suveranitatea Ucrainei. Al doilea se referă al activele deținute în UE și prevede că resursele economice ale responsabililor care subminează integritatea Ucrainei vor fi înghețate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel