Reuniune de urgenţă a Organizaţiei Cooperării Islamice în urma promisiunii premierului israelian de a anexa o parte din Cisiordania

[] []

11 sep 2019 / 18:23
Salveaza PDF Comentarii

Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a anunţat organizarea, duminică, a unei reuniuni de urgenţă pentru dezbateri asupra promisiunii prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu de a anexa Valea Iordanului din Cisiordania, informează miercuri AFP.

"La cererea Arabiei Saudite, organizaţia se va întruni în reuniune de urgenţă duminică, la nivel de miniştri de externe, la Jeddah, pentru a discuta despre grava escaladare israeliană", a anunţat miercuri pe Twitter organizaţia panislamică din care fac parte 57 de state.

"Astăzi, anunţ intenţia mea de a aplica, împreună cu viitorul guvern, suveranitatea Israelului asupra Văii Iordanului şi părţii de nord a Mării Moarte", a anunţat marţi premierul Benjamin Netanyahu, cu o săptămână înainte de alegerile legislative din Israel.

Valea Iordanului reprezintă circa 30% din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967. Netanyahu a precizat că vrea să anexeze coloniile evreieşti, care reprezintă în jur de 90% din teritoriul Văii Iordanului, dar "nu sate sau oraşe arabe precum Jericho".

Promisiunea lui Netanyahu a fost ferm condamnată de palestinieni, de Naţiunile Unite, Uniunea Europeană şi ţările arabe, inclusiv de Arabia Saudită, care a calificat-o drept "escaladare periculoasă".


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28