Rețetă pește umplut pentru masa de Revelion

Rodica Mitu / 29 dec 2018 / 22:16 Salveaza PDF Comentarii
Rețetă pește umplut pentru masa de Revelion
Descriere foto: Rețetă pește umplut pentru masa de Revelion

Un preparat din peşte este bun la orice masă, mai ales la cea de Revelion.

Dacă mâncaţi peşte în noaptea de Revelion, veţi respecta tradiţia potrivit căreia anul viitor vă veţi strecura ușor printre greutăţi şi probleme.

Reţetă peşte umplut la cuptor - crap umplut

 

1,5 kg crap

10 linguri suc de roșii

100 ml ulei

1 kg cartofi

200 g ciuperci tocate din conservă

broccoli

1 tulpină de țelină

2 cepe de mărime medie

150 ml vin

1 ardei kapia sau ardei gras verde

sare

piper

cimbru

2 lămâi

Mod de preparare  

 

Curățăm peștele, îl crestăm, apoi îl călim în ulei. Îl scoatem din tigaie și prăjim în același ulei pe rând ciupercile, broccoli, cartofii, ardeii feliați subțire, tulpina de țelină și la sfârșit ceapa tocată mărunt.

Într-o tavă punem stratul de cartofi, îl acoperim cu ceapă călită, apoi punem peștele pe care îl umplem cu ciuperci, ardei, țelină, câteva felii de lămâie și 2 linguri din ceapă călită. Condimentăm cu sare, cimbru și piper după gust, stropim totul cu 150 ml vin alb și suc de roșii. În fiecare crestătură făcută peștelui punem felii de lămâie. Totul la cuptor, acoperit cu o folie de aluminiu pentru 20 de minute, apoi încă 10-15 minute fără folie.

 

 


Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27