În legislația Belgiei a fost găsită o REȚETĂ de SPARANGHEL în șase pași. ”Poftă bună!” încheie decretul

Pexels / Rețetă de sparanghel în legislația belgiană
Pexels / Rețetă de sparanghel în legislația belgiană

Legislația belgiană a suferit modificări, după ce o rețetă de sparanghel a fost găsită într-un text legislativ. 

Săptămâna trecută, avocații și juriștii belgieni care consultau o bază de date cu legi au descoperit printre articolele de interes și decretele regale o rețetă de sparanghel. Se pare că rețeta a fost copiată apoi lipită în documentul despre prețul medicamentelor și a bunurilor de uz medical, transmite BBC

„Poftă bună!” scria în încheierea rețetei, înainte ca textul să se întoarcă către teme mai serioase. În prezent au fost făcute modificările necesare, iar rețeta a fost scoasă din textul legislativ. 

Eroarea a fost descoperită după ce a fost făcută o actualizare a variantei franceze a textului de lege din Monitorul Oficial al Belgiei, unde sunt publicate legi, decrete regale și alte note oficiale. Pe lângă articolele de lege, mai era publicată și o rețetă de sparanghel în 6 pași. 

Găsești orice în Monitorul Oficial belgian

„M-am săturat de oamenii care spun că Monitorul Oficial belgian este inutil. Găsești de toate acolo: legi, decizii, rețete culinare, orice vrei”, a scris avocatul Morgan G. Moller, în spirit de glumă pe contul său de Twitter. 

„Câteodată mai găsim greșeli în text, dar niciodată rețete”, a mai adăugat un alt avocat, din Bruxelles, pentru RTL și citat de BBC. Avocatul specializat pe drept penal, Fabrice Guttadauria, a declarat că eroarea este una „chiar uimitoare”. 

„Trebuie să ne punem întrebarea ce s-a întâmplat de o asemenea greșeală a putut apărea pe site-ul oficial”, a punctat Fabrice Guttadauria. 

Directorul Monitorului Oficial belgian, Wilfried Verrezen, a declarat că rețeta a apărut într-o bază de date cu legi „fără nicio valoare legală” și a putut fi îndepărtată fără probleme de pe site. 

Belgia și erorile cu răsunet internațional

Ministrul de externe, Sophie Wilmes, a decis să pună capăt carierei de ambasador la Seoul a trimisului Lescouhier, după 3 ani petrecuți în acest post. Cu toate că Lescouhier și-a servit țara cu dedicare, ”situația actuală nu permite ca ambasadorul să își continue activitatea în același mod liniștit”, se arată în comunicatul ministerului de externe belgian. 

Ambasadorul Belgiei în Coreea de Sud și-a pierdut postul de trimis al țării, după ce soția sa a plesnit o vânzătoare din magazinul pe care îl vizitase. Doamna Xiang s-a întâlnit mai târziu cu angajata magazinului pentru a-și cere scuze pentru „faptele sale inacceptabile” a informat ministrul belgian de externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel