Restructurări la Garda Financiară şi Autoritatea Vămilor. Circa o mie de angajaţi vor fi disponibilizaţi

Numărul angajaţilor din cadrul Gărzii Financiare şi Autorităţii Naţionale a Vămilor se va reduce cu aproape o mie,  potrivit unor proiecte de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea celor două instituţii, publicate marţi de Ministerul Finanţelor Publice.

"Este o propunere de reducere a personalului din structurile Gărzii Financiare şi Autorităţii Naţionale a Vămilor, o propunere care va fi prezentată Guvernului. Nu este o decizie finală. Mâine (miercuri, n.r.) în şedinţa de Guvern vom vedea ce decizie se va lua. Avem în vedere şi structurile de administraţii fiscale, unde nivelul de colectare era ineficient. Totul trebuie fundamentat foarte bine, pentru a nu risca să creăm dezechilibre. Există unităţi unde ne confruntăm cu un deficit de personal, iar în altele cu un excedent, prin aceste proiecte vrem să stabilim cadrul legal pentru consolidarea posturilor sau desfiinţarea lor", a declarat, marţi, pentru NewsIn, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Proiectele de hotărâre care vizează organizarea şi funcţionarea celor două instituţii menţionează reducerea posturilor din cadrul Gărzii Financiare cu 312 şi micşorarea numărului posturilor de la Autoritatea Naţională a Vămilor cu 625.

Astfel, proiectul prevede că numărul maxim de posturi de la Garda Financiară va fi de 1.092. La finele anului 2010, în cadrul instituţiei erau 1.404 de angajaţi, potrivit raportului de activitate al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

La Autoritatea Naţională a Vămilor vor fi 3.159 de posturi. La sfârşitul anului trecut numărul angajaţilor era de 3.784, potrivit raportului de activitate al ANAF.

De asemenea, şi ANAF va intra într-un proces de restructurare, după ce preşedintele instituţiei, Sorin Blejnar, a declarat că aproximativ 150 de administraţii financiare din comunele şi oraşele mici vor fi desfiinţate. Urmare a acestui proces va fi relocarea a circa 2. 000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel